Yumruk şeklindeki bulut büyük ilgi çekti

Portekiz’in Madeira adası sakinleri bir sabah uyandıklarında bu eşsiz manzarayla karşılaştılar. Sosyal medya kullanıcıları buluta ‘tanrının eli’ adını taktı.

Geçtiğimiz hafta yaşanan sıra dışı doğa olayı kısa sürede sosyal medyaya düştü. Hava durumu blogu olan Rogerio Pacheco bulutun fotoğrafını Facebook’ta paylaşınca büyük ilgi gördü. Pacheco’nun ateş topuna benzettiği bulut başkaları tarafından dünyaya çarpmak üzere olan dev bir kuyruklu yıldıza benzetildi.

Uzmanların “ışık saçılımı” olarak tanımladığı muazzam görüntü, mercek bulut adı verilen bulut tipinin güneş ışıklarını yansıtmasıyla oluşuyor.

Meteorologlar bu olayı şu şekilde anlatıyor: “Gün doğumu ve gün batımı sırasında, güneşten yayılan ışık dünyaya ulaşana kadar oldukça fazla yol katediyor ve bu sırada kırılmaya uğruyor. Bunun sonucunda kırmızı ve turuncunun yoğunlukta olduğu canlı renkler ortaya çıkıyor.”

RADİKAL

 

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:09 Şubat 2016Yayınlanma Tarihi:03 Şubat 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.