Yöneticinizde kişilik bozukluğu olabilir

Dikkat! Yöneticinizde Narsisistik Kişilik Bozukluğu (NKB) olabilir.

Dikkat! Yöneticinizde Narsisistik Kişilik Bozukluğu (NKB) olabilir.

yoneticibozuklukNorveç’teki BI Business School’dan araştırmacıların Norveç Ordusu’ndaki yönetici pozisyonlarına başvuran 3 bin 200 aday üzerinde yaptığı yeni bir araştırma, bu roller için seçilen kişilerin önemli bir kısmının Narsisistik Kişilik Bozukluğu’ndan (NKB) müzdarip olduğunu ortaya çıkardı. Narsisistik kişilik bozukluğu (NKB), bir insanın aşırı şekilde kişisel yeterlilik, güç, prestij ve kendini üstün görme ile zihinsel olarak meşgul olup bu durumun kendisine ve başkalarına verdiği yıkıcı hasarı görememesine neden oluyor.

KİŞİLİK BOZUKLUĞUNUZ VAR MI TES EDİN!

Bilim insanları yöneticilik pozisyonları için sözlü mülakata giren tüm adayları bir de narsizm seviyelerini ölçen testten geçirdi ve sonuçta sözlü mülakatta başarı gösterip işe kabul edilen adayların çoğunun NKB hastası olduğunu gözlemledi. Uzmanlar, NKB hastalarının yöneticilik pozisyonları için yapılan mülakatlarda yüksek başarı göstermesini “Kendilerine aşırı derecede güvenmelerine” bağladı. Ancak araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında olan Christian Gimso, İngiliz Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada Narsistler’in yöneticilik pozisyonlarını kapmakta başarılı olsalar da aslında “iyi patronlar olamadıklarını” söyledi. Gimso “ NKB testlerinde yüksek puan alan liderler diğer insanlarla empati kurmak konusunda başarısızdır. Bu da onların kötü liderler olmalarına neden olur. Onlar hedeflerine ulaşmak için başkalarını ezmekten çekinmez, sadece güç, statü ve insanların onlara duyduğu saygı ve hayranlıkla ilgilenirler” dedi. AFP

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:04 Temmuz 2014Yayınlanma Tarihi:05 Temmuz 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.