Yolda çocuklarla oyunlar

Aklınızda uzun bir araba yolculuğu mu var? Yolculuğunuzun eğlenceli geçmesi için oyun önerilerimize göz atın.

En sevilen müzikler, atıştırmalıklar, kitaplar ve eser sayıda oyuncağı işbirliğiyle çantaya yerleştirdiniz. Hadi bunlarla yetinmeyin, iPad’lere hemen sarılmasına izin vermeden, çocuklarınızla her zaman elinize geçmeyen bu kesintisiz zamanı oyunlarla renklendirin.

BU PLAKA BENİM

Yılların değişmezi! Bu oyunda herkes bir sayı seçer ve bu sayıyla başlayan plakaları yol boyunca saymaya başlar. Çocuğunuzun kazanırsa mutlu olacağını düşünenlerdenseniz yola çıktığınız ya da varacağınız şehrin plakasını çocuğunuza teklif edebilirsiniz.

GELSİN ARABALAR...
İster Alman, ister Fransız, ister İtalyan. Herkes kendine bir otomobil markası seçer ve plaka oyunundaki gibi yol boyunca gördükçe sayar. Seçtiği markadan en çok sayabilen oyunu kazanır.

RENGİNİ SEÇ!
Bu oyunda herkes favori rengini seçer ve bu renkten araç ve yapıları yol boyunca saymaya başlar. En çok bulup sayan ödülü kapar.

İSİM-ŞEHİR
Çocukluğumuzun bu eğlenceli oyunu yolculuğunuzda da yardımcı olabilir. Okuyabilen çocuklarla kâğıt-kalem, daha küçüklerle kelime türetme şeklinde de oynanabilir.

HİKAYEMİ TAMAMLA
Yetişkinlerin anlatmaya başladığı hikâye önemli bir yerinde duraklar ve minikler devamını anlatır. Çok çılgın ve yaratıcı sonlar sizi bekleyecek, emin olun!

BEN NEREDEYİM?
Çocuğunuza ister evinizde, ister hep gittiğiniz bir eğlence ya da alışveriş merkezinde saklanabileceği bir yeri aklında tutmasını söyleyin ve 10 soruda saklandığı yeri bulmaya çalışın. Özellikle tatilden dönüş yolculuğunda gördüğünüz önemli yerleri hafızasında pekiştirmek için de kullanılabilirsiniz.

HAZİNE AVI
Hazine avı oyunuyla tüm dikkati camdan dışarı bakmakla geçirecek çocuğunuz için yol su gibi akıp geçebilir. Yapacağınız şey çocuğunuza yol boyunca bulması gereken bir hayvan, araba ya da bina gibi bir işaret belirlemek ve oyunu başlatmak!

YOLUN TUZU BİBERİ DRAMA
İster korsancılık, ister çocukluğunuzdaki evcilik deyin, yeni nesil çocukların en sevdiği şeylerden biri rol oynama. Ailece bir masal ya da yolculuğunuzla ilişkili yaratacağınız doğaçlama bir hikâye sayesinde yolculukta neşeli dakikalar geçirebilirsiniz.

A-B-C
Yol boyunca göreceğiniz tabelalar ve plakalar sizi yönlendirsin, alfabenin tüm harflerini tamamlayan şampiyon olsun. Böyle oyunların bizim ailemizdeki ödülü, kazananın müzik listesini kesintisiz dinlemek olabiliyor.

KARAOKE!
İster hafızadan, ister radyodaki bir şarkıdan.. hep birlikte şarkı söylemek gibisi yok. Bir aile şarkınız da olabilir.

BİR, İKİ, ÜÇ TIP!
“Söz gümüşse sükût altındır” boşuna dememişler. Sesin yükseldiği, yorgunluğun arttığı anlar için sonunda enfes bir ödül olan “tıp” oyunu özlediğiniz sessizliği size getirebilir.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:14 Ekim 2015Yayınlanma Tarihi:10 Ekim 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.