Yeşil çay, yosun ve soya demansa karşı

Soya fasulyesi, sebze, yosun, süt ürünleri ve yeşil çayın demansı önleyebileceği ortaya çıktı.

Soya fasulyesi, sebze, yosun, süt ürünleri ve yeşil çayın demansı önleyebileceği ortaya çıktı.

yesilcayViyana’da gerçekleştirilen Dünya Nöroloji Kongresi’nde sunulan iki Japon araştırmasıyla ilk kez Asya bölgesinde beslenme alışkanlığı ve demans arasındaki ilişki incelenmiş. Kyushu Üniversitesi’nden Mio Ozawa yaşları 60 ile 79 arasında değişen 1006 Japonun beslenme alışkanlığını on beş yıl boyu mercek altına almış. Katılımcılar beslenme alışkanlıklarına göre yedi gruba ayrılmışlar. Araştırma süresince 271 katılımcıda demans hastalığı gelişmiş. Bunlardan 144’ü Morbus Alzheimer hastalığına, 88’i ise vasküler demans hastalığına (damarlarda meydana gelen değişimlerle ortaya çıkar) yakalanmış.

DEMANS HAKKINDA HER ŞEY

En fazla soya fasulyesi ve soya ürünleri, sebze, yosun, süt ve süt ürünleri ve az miktarda pirinç tüketen grupta görülen demans vakaları tüm gruplardan daha az. Kateşin ve teanin içermesi nedeniyle yeşil çayın da yararlı olabileceği düşünülüyor. Çünkü bu maddeler düşünme bozukluğu üzerinde etkili. Shizuoka Üniversitesi’nden Kazuki İde de bir bakımevinde bu tür bilişsel bir fonksiyon bozukluğuna sahip on iki kişiyle (yaş ortalaması 88) bir test yapmış. Katılımcılar her gün iki gram yeşil çay tozu tüketmiş. Çay diyetinden önce ve sonra katılımcıların düşünce yetileri demans tanısında uygulanan uluslararası bir testle (MMSE/ Mini Mental State/ Mini zihinsel durum testi) kontrol edilmiş. Çay tüketiminden sonra MMSE sonuçları önemli ölçüde iyileşti diyor Ide. Yeşil çayın bilişsel fonksiyonları iyileştirebileceği sanılıyor, fakat bunun kesin olarak kanıtlanabilmesi için uzun vadeli araştırmaların yapılmalı. BİLİM TEKNOLOJİ EKİ

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:11 Ekim 2013Yayınlanma Tarihi:17 Ekim 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.