Yerleşmek için tercih yapmayın!

Üniversite adaylarının geleceklerini belirleyecekleri tercihlerde son gün. Hala tercih listenizi oluşturmadıysanız ve kararsızsanız acele etmekte yarar var. Kararsızlık durumunda mutlaka bir uzmandan destek alınız, üniversitelerin tercih ve tanıtım günleri de sizi bekliyor. Akademisyenler ve üniversitede okuyan öğrencilerle yapacağınız görüşmeler sağlıklı karar almanızda etkili olacaktır.

Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi, Uzman Psikolojik Danışman Ece Tözeniş, tercihlerin son gününde adaylara önemli uyarı ve hatırlatmalarda bulundu.

Tözeniş, şunları söyledi:

“Son günlerde adayların sadece yerleşmek adına hiç tanımadığı, istemediği bölümleri yazdıklarına şahit oluyorum. Şu anda yaşadığınız kaygıyla araştırma yapmadan, kendinize uygun olup olmadığını düşünmeden yalnızca başarı sırası yerleşmenizi garantileyecek diye yazdığınız bir bölüm sizi mutsuz edecektir. Bu nedenle tercih listenizi göndermeden önce bir kez daha kontrol edin;

-              24 tercih yapma hakkınız var ve siz bu 24 tercihi istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
-              Ön lisans ve lisans tercihleri yaparken puana göre değil başarı sırasına göre bir değerlendirme yapmalısınız.
-              Başarı sıranızın yarısı kadar üst, yarısı kadar alt sıradan tercih yapabilirsiniz. Puanlar ve başarı sıraları öğrencilerin tercih eğilimlerine göre belirlendiğinden dolayı üst tercih yapmanızda herhangi bir kayıp yoktur.
-              Tercih listenizi istek sıranıza göre oluşturunuz, yüksek puanlı bir bölümü daha düşük puanlı bir bölümün altına yazmakta bir sakınca yoktur. Önemli olan hangisini daha çok istediğinizdir.
-              Listenizi tamamladıktan sonra özel koşullar kısmını mutlaka okuyunuz. Burada tercih ettiğiniz bölümle ilgili hazırlık sınıfı olup olmadığını, bölümün fiziksel bir şartı olup olmadığını, boy- kilo ile ilgili özel bir durumu olup olmadığını, eğitim göreceğiniz fakülte ayrı bir yerde ise bu bilgiyi, vakıf üniversiteleri için ücret durumlarını öğrenebilirsiniz. Bu özel koşulları karşılıyor ve sizin için uygunsa tercih listenizi sonlandırın.
-              Listenizi göndermeden önce yazdığınız listenizde bulunan tüm tercihleriniz keyifle, mutlulukla okuyacağınız, tereddüt etmeden kayıt yaptıracağınız bölümler mi? Buna cevabınız Evet ise listenizi ÖSYM’ye gönderebilirsiniz.”


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:28 Temmuz 2017Yayınlanma Tarihi:27 Temmuz 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.