Yeni otizm ilacı fareler üzerinde başarılı oldu

Yeni bir etken madde, fareler üzerinde otizme karşı başarılı sonuç verdi.

Yeni bir etken madde, fareler üzerinde otizme karşı başarılı sonuç verdi.

Sonuçları Science Translational Medicine dergisinde yayımlanan  araştırmaya göre, ilaç, sadece bir kez verilmesinin ardından bile otistik  farelerde tekrarlayan hareketleri (stereotipi) ortadan kaldırdı.

OTİZMLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

Ayrıca farelerin sosyalleştiği ve hemcinslerine daha fazla ilgi  gösterdiği gözlemlendi. İlacın, sağlıklı farelerde yan etki veya davranış değişikliğine neden  olmadığı da tespit edildi. Araştırmayı yürüten bilim adamları, sonuçların, aynı etken maddenin  otizmin belirtilerine karşı insanlarda da kullanılması ümidini ortaya çıkardığını  belirtti. GRN-529 isimli etken maddenin, beyinde glutamat reseptörleri üzerinde  etkili olduğunu ifade eden bilim adamları, etken maddenin farelerde uyku haline  de neden olmadığını bildirdi. Bilim adamları, ilacın iletişim konusunda ise herhangi bir olumlu etki  yaratmadığını belirtti. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:26 Nisan 2012Yayınlanma Tarihi:28 Nisan 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.