Yemesine bak psikolojisini anla!

Çocuğunuzun yeme alışkanlığı psikolojisine ışık tutuyor.
 

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, çocuklar arasında yaygın olan yemek seçme, mental rahatsızlıklara işaret ediyor olabilir.

Pek çok ebeveyn tarafından sıradan bir alışkanlık olarak görülen yemek seçmek çocukların gözden kaçmış rahatsızlıklarının dışa vurumu olabilir.

ABD'de bulunan Duke Üniversitesine bağlı yeme bozukluğu merkezinin yaptığı araştırmaya göre, çocukların yemek yerken sergiledikleri davranışlar onların psikolojisine ışık tutuyor. Sonuçları 'journal Pediatrics'te yayınlanan çalışmada her 5 çocuktan 1'inin yemek seçtiği ve bu durumun mental rahatsızlıklara işaret edebileceği bilgilerine yer verildi.

ÇOCUKLAR DA DEPRESYONA GİRİYOR

//e-psikiyatri.com/kategori/cocukta-depresyon

"DEPRESYONA İŞARET EDİYOR OLABİLİR"

yaşları 2 ila 6 arasında değişen 3 bin çocuk üzerinde yapılan araştırmadan elde edilen bulgulara göre, yemek seçen ve yaşıtlarına kıyasla az yemek yiyen çocuklar depresyon veya aşırı kaygı ile karşı karşıya olabilir.

"ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE DE ETKİ EDİYOR"

Araştırmayı yapan ekip adına açıklamalarda bulunan Dr Nancy Zucker, bu durumun gözlendiği çocukların büyüme, sağlık ve çocuk ebeveyn ilişkilerine de olumsuz etki edebileceği uyarısında bulunuyor.

Bu durumun her çocuk için kronikleşen bir vakaya dönüşmediğini belirten Zucker, anne babaların bilinçlendirilmesi gerektiğini ve bu şekilde bu çocuklara doğru zamanda gerekli müdahalenin yapılabileceğin altını çiziyor.

AFP


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:07 Ağustos 2015Yayınlanma Tarihi:06 Ağustos 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.