Yaza kadar kilo vermek için 6 alternatif yol

Güneş, kum, deniz sezonu açılıyor. Aklınızın bir ucunda kışın biriktirdiğiniz birkaç kilodan usulca kurtulmak duruyor. Bunun için kendinizi spor salonlarına kapatmadan önce alışkanlıklarınızda basit değişikliklere giderek plajlarda daha rahat olabilirsiniz.

Gün içinde sebze ve meyve ağırlıklı beslenmenizi öneririz. Bu gıdaların mevsiminde ve taze olmasına dikkat edin. Özellikle organik yiyecekler tüketmeye özen gösterin.

ŞEKER YEMEYİN

Bu aralar en çok duyduğumuz uyarı bu olabilir. Şekerden uzaklaşmak demek, ambalajla satılan tüm ürünlerden, ekmekten ve dondurulmuş gıdalardan uzak durmak demektir. Zor olacak biliyoruz ama hem kendi sağlığınızı hem de alacağınız iltifatları düşünmenizi isteriz.

SU İÇİN

Suyun insanlık için yararlarını saymaya başlasak sayfalar yetmez. Kilolarınızdan kurtulmak için de suyu kullanabilirsiniz. Gün içinde normalde tükettiğiniz miktardan daha fazla su içmeye başlarsanız hem daha hızlı kilo verebilirsiniz hem de saçlarınız, tırnaklarınız, deriniz tazelenir ve güçlenir.

HAREKET EDİN

Ne kadar çok hareket ederseniz, o kadar çok kalori yakarsınız ve kilo verirsiniz. Bu da demek oluyor ki asansör yerine merdiven kullanmalısınız. Kısa mesafelere giderken araba yerine yürümelisiniz. Hareket zamanı geldi.

KAHVALTIYI UNUTMAYIN

Güne iyi ve sağlıklı bir kahvaltıyla girmek size zinde tutacaktır. Daha az yorulacağınız için daha az enerjiye ihtiyaç duyarsınız. Ayrıca taze gıdalarla yapılan kahvaltıların metabolizmayı hızlandırarak fazla yağlarınızı eritmenizde faydası olacaktır.

PORSİYONLARINIZI AZALTIN

İçinizden yukarıdakilerden hiçbirini yapmak gelmiyorsa çok basit bir çözümümüz var. Sipariş ettiğiniz ya da evde kendiniz için hazırladığınız yiyeceklerin miktarını azaltın. Bir dolu tabak yemek yerine daha az miktarları denemenizi öneririz. Az yiyen kazanır

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:25 Nisan 2017Yayınlanma Tarihi:24 Nisan 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.