Yataklarını ayıran çift mutlu oluyor!

Yapılan araştırmalara göre birlikte uyumaktan keyif almayan çiftlerin yataklarını ayırdıklarında daha mutlu oldukları ortaya çıktı!

Araştırmalar kalitesiz uykunun çiftler üzerindeki olumsuz etkilerini ortaya çıkardı. Klinik psikolog ve davranış bilimci Wendy Troxel'ın çalışmasına göre; çoğu çiftin ortak yatak paylaşımı onların uyku kalitesini olumsuz etkiliyor.

Troxel, Pittsburgh Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada kötü uyku arkadaşı olan çiftlerin negatif etkilerinin ilişkilerini de kötü etkilediğini belirtti.

İlişkideki dengesizliklerin kadın ve erkek üzerindeki uyku düzenini etkilediğini belirten uzmanlarsa bir erkek için uykusuz geçen gecenin evlilik sorunlarına yol açtığı belirlendi. Kadınlar üzerinde ise bu durum erkeklerinkinden çok daha farklı. Kadınlar; evlilik sorunları yüzünden uyku sorunu yaşıyor.

Birlikte uyuyamama sorunu yaşayan çiftlerde bu sorunlar bir kısır döngüye girerek sıkıntılı ilişkilere neden oluyor. Bir ankete göreyse ayrı yataklarda yatan 60 çiftin evliliklerinde daha mutlu oldukları gözlendi.

Ayrı uyuyan çiftler horlama, yatak çekişmeleri, çiftlerden birinin geç saatlere kadar çalışması veya kitap okuma gibi sorunlarla karşılaşmadıkları belirlendi. Ayrıca ayrı uyuyan çifler evliliklerinin olumlu yönde etkilendiğini ve bozulan ilişkilerinin iyileştiğini ifade etti.

AFP


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:09 Eylül 2015Yayınlanma Tarihi:04 Eylül 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.