'Yaşamaz' denilen hasta...

'Yaşamaz' denilen hasta azmi sayesinde hayata tutundu.

Konya'da 6. kattaki evinin balkonundan düşen ve doktorların "1 saat bile yaşamaz" dediği Asiye Yardımcı (40), 3 ay süren tedavinin ardından yürüyerek taburcu oldu.


Yardımcı, mayıs ayında merkez Selçuklu ilçesi Işıklar Mahallesi'nde bulunan 6. kattaki evlerinin balkonundan kızıyla telefonda konuştuğu sırada düştü. İkinci katın balkonuna çarpan Yardımcı, bilinci kapalı şekilde kaldırıldığı hastanede bir süre yoğun bakım servisinde tedavi gördü. Omuriliğinde zedelenme, sağ bacağında kısmi felç olduğu belirlenen Yardımcı, yaklaşık 3 ay süren tedavinin ardından hayata tutundu.

"AĞRIDAN DOLAYI 30 SANİYE BİLE OTURAMIYORDU"

Hastanın tedavi gördüğü özel hastanedeki doktoru fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Dr. Osman Tüfekçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yardımcı'nın 6. kattan düşmesine rağmen vücudunda kırık ve çıkık bulunmadığını söyledi.

Hastanın omuriliğinde hasar, karnında da düşmenin şiddetine bağlı fıtık oluştuğunu anlatan Tüfekçi, "Karnında, sırtında ve vücudunun birkaç yerinde büyük hematomları, kanama odakları vardı. Ağrıdan dolayı 30 saniye bile oturamıyordu ama Asiye hanım çok azimli ve yaşama sevinci bulunan biri. Yaklaşık 1,5 ay çalıştık ve şimdi hastamız yürüyebiliyor, merdiven çıkıp inebiliyor" diye konuştu.

Asiye Yardımcı ise olayla ilgili fazla bir şey hatırlamadığını, mayıs ayında balkonda kızıyla konuştuğu sırada baş dönmesi yaşadığını, daha sonra gözünü hastanede açtığını ifade etti.

Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakımda bir süre kaldıktan sonra başka bir hastaneye sevk edildiğini anlatan Yardımcı, şunları kaydetti:

"İlk tedavi gördüğüm hastanede kımıldayamıyordum bile. Yakınlarıma '1 saat bile yaşamaz' demişler. Ardından sevk edildiğim Beyhekim Devlet Hastanesinde de bir süre tedavi gördükten sonra bu hastaneye geldim. Burada doktorlarımın ilgi ve desteğiyle yaklaşık 1,5 süren fizik tedavinin ardından ayağa kalktım. Doktorlar ve yakınlarım, yaşamamı ve ayağa kalkmamı mucize olarak görüyor. Şu an kendimi çok iyi hissediyorum."

A.A


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:27 Ağustos 2015Yayınlanma Tarihi:26 Ağustos 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.