Yarım saat bile az uyumak...

Yarım saat bile az uyumak obezite riskini artırıyor.

Yarım saat bile az uyumak obezite riskini artırıyor.

yarimsaatazuyumakHer geçen gün yeni bir araştırma uykunun kilo, diyabet ve metabolizma üzerindeki etkisini gösteriyor. Bristol Üniversitesi ve Katar'daki Weill Cornell Tıp Fakültesi'nden uzmanlar her gün 30 dakika az uyumanın bile obezite ve diyabet riskini yükselttiğini ortaya çıkardı. Hafta içi her gün uykudan 30 dakika feragat edenlerin, obezite riskini yüzde 72 artırdığı ortaya çıktı. Yetersiz uyku, diyabet açısından da risk yaratıyor.

UYKU SORUNLARINIZI BÖYLE ÇÖZÜN

6 AY YETERSİZ UYKU İNSÜLİN DİRENCİNE NEDEN OLUYOR

6 ay boyunca yetersiz uyuyanlardaysa, diyabete davetiye çıkaran insülin direncinin arttığı görüldü. Araştırma 500 kişilik küçük bir grupta yapıldı. Ancak çıkan çarpıcı sonucun ardından, daha geniş çaplı bir araştırma yürütülmesi hedefleniyor.

HAFTA SONU TELAFİ ETMEK SORUNLARI ORTADAN KALDIRMIYOR

Dikkat çekici araştırmayı yapan ekip, uyku düzeninin hormonlar üzerinde büyük bir etkisi olduğunu belirtiyor. Araştırma, hafta içi az uyuyup, hafta sonu bu durumu telafi etmeye çalışmanın, yetersiz uyku sonucu oluşan sağlık risklerini ortadan kaldırmayacağını da vurguluyor. REUTERS

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:16 Mart 2015Yayınlanma Tarihi:20 Mart 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.