Vücutlarında saatli bomba ile yaşıyorlar

Hayley ve Lachlan Webb kardeşler bir gün uyumamaya başlayacaklar ve bu hastalık onları öldürecek.

İki kardeş hemen her gün bu korkuyla yaşıyorlar ve hastalığın onları bulmaması için dua ediyorlar. Doktorlara göre bu durum "Vücudunda saatli bomba ile yaşamak" demek.

Avustralya Queensland'da yaşayan kardeşler ailesel ölümcül insomnia (uykusuzluk) hastası. Dünyada 10 milyonda 1'den daha az görülen hastalık Webb ailesinden 4 kişinin ölümüne neden olmuş.

AİLESİNDEN 4 KİŞİ ÖLDÜ

İlk olarak anneannesinde görülen ölümcül insomniada, öncelikle bunamaya benzer belirtiler görülmüş, "Halam 42 yaşında, annem 61, anneannem ise 69 yaşında öldü. Erkek kardeşim ise sadece 20 yaşındaydı. Tek umudumuz bizde hastalık başlayana kadar tedavi bulunması."

VÜCUTLARINDA SAATLİ BOMBA İLE YAŞIYORLAR

Avustralya'da televizyon muhabiri olan Hayley ve kardeşi Lachlan hastalığa çözüm bulunabilmesi için California Üniversitesi'nde araştırmaya katıldılar.

Hayley, "Bu yarın da olabilir, 10 yıl sonra da olabilir. Ancak o zamana kadar tehlikeli bölgedeyiz. Hastalığımla ilgili bilgi istiyorum, cevaplar almak istiyorum ve kesin bir tedavi istiyorum." diyor. Uzmanlar iki kardeşin vücutlarında adeta bir saatli bomba ile yaşadığını söylüyor.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:07 Temmuz 2016Yayınlanma Tarihi:02 Mayıs 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.