Vücudunuzdaki ödemden detoks sayesinde kurtulun!

Vücuttaki ödemin ve şişkinliğin giderilmesinde en ideal yöntem detoks!

Detoks, vücuttaki ödemin ve şişkinliğin giderilmesi için sıkça kullanılan yöntemlerin başında geliyor. Kilo vermek isteyenlerin de öncesinde ödemden kurtulması daha etkili sonuçları beraberinde getiriyor. Bu konuda detoks, en ideal yöntemlerden.

DETOKS İÇİN HANGİ BESİNLER KULLANILABİLİR?

Detoks suyu hazırlarken kullanılabilecek birçok farklı besin var. Bunlar başlıca; çilek, salatalık, maydanoz, incir, kayısı, portakal, karanfil, tarçın, greyfurt, taze zencefil, ıspanak, avokado, kiraz, limon, elma sirkesi, dereotu, maden suyu, yeşil çay, mandalina, taze nane ve ananas. Dışarıda hazır olarak satılan detoks suları mevcut olduğu gibi bu besinlerden faydalanarak kendi detoks suyunuzu kolayca hazırlamanız da mümkün.

KOLAYCA HAZIRLAYABİLECEĞİNİZ PRATİK DETOKS SULARI

SALATALIKLI DETOKS SUYU

Bu detoks suyu için ihtiyacınız olan malzemeler sadece; salatalık, taze nane, limon ve su. 1 litre suyun içerisine 4 yaprak taze nane, 4 dilim salatalık ve 4 ince dilim limonu atın ve oda sıcaklığında bir gece bekletin. Takip eden gün içerisinde bu 1 litre detoks suyunu bitirin. Detoks suyunuzu her gece taze besinlerle yeniden kurun ve o gün o suyu tüketin. Böylece hem ödemlerinizden kurtulacak, hem de kilo vereceksiniz.

PORTAKALLI DETOKS SUYU

Yine geceden bir litre suda 4-5 dilim portakal, 4 yaprak taze nane, 1 tarçın çubuğu ve isteğe göre birkaç tane karanfil atarak bekletin.

MAYDANOZLU DETOKS SUYU

Bir litre suyun içerisine 1 avuç maydanoz, 3 dilim limon, isteğe göre 1 çubuk tarçın atarak bir gece bekletin ve gün içerisinde tüketin.

ISPANAKLI DETOKS SUYU

5 yaprak ıspanak, 5 yaprak nane, yarım salatalık (dilimlenmiş şekilde) ve 1 su bardağı suyu blender'dan geçirin ve bir saat beklettikten sonra için.

NARLI DETOKS SUYU

1 adet narı rendeleyin. Yarım ananası blender'dan geçirin. Bu malzemelere bir çay kaşığı zencefil ve yarım litre su ekleyerek 1 saat dinlendirin.

Detoks suyu tarifleri çok çeşitli olabilir. Siz de uygun besinlerden kendi damak tadınıza göre çeşitli karışımlar hazırlayarak detoks suyu hazırlayabilir ve tüketebilirsiniz. Önemli olan, mevsiminde taze besinler seçmeniz ve geceden hazırladığınız detoks sularını takip eden gün içerisinde tüketmeniz. Detoks suyu tüketiminizi içme suyu ile de desteklemeli ve gün içerisinde en az 2-3 litre normal su tüketmeye de özen göstermelisiniz.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:12 Ağustos 2017Yayınlanma Tarihi:16 Mayıs 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.