Vikipedistler Üsküdar Üniversitesinde

Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Bilgi İşlem ve Yazılım Birimi tarafından düzenlenen Vikipedi Özgür Ansiklopedi Günü etkinliğinin konukları dijital ansiklopedinin yazarları yani Vikipedistler Başak Tosun, Serdar Karaman ve Zafer Batık'tı.

Sanal dünyanın vazgeçilmez bilgi kaynaklarından biri haline gelen, kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan, özgür, bağımsız, ücretsiz, reklamsız, kâr amacı gütmeyen bir internet ansiklopedisi olan Wikipedia/Vikipedi hakkında kapsamlı bir sunum yapan Vikipedistler konferans boyunca ilgiyle izlendi. Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonu'nda düzenlenen konferans, yaklaşık 2 saat sürdü.

Vikipedistler Üsküdar ÜniversitesindeAnsiklopedi Yazan İyi İnsanlar, Vikipesitler ismiyle bir sunum yapan Başak Tosun, vikipedideki içeriğin nasıl oluşturulduğuna, bilgilerin nasıl yazıldığına ve paylaşımların doğruluğuna dair detaylı bir sunum yaptı. Vikipedinin tamamen gönüllük esasına göre çalıştığını ve vikipesitlerin herhangi bir gelir beklentisi olmadan kendini bu işe adadığını vurgulayan Tosun, “Vikipedi her dakika gelişen ve kendini güncelleyen bir bilgi kaynağıdır” dedi.Sakhalinio takma adıyla vikipedide ansiklopedi yazarlığı yapan Zafer Batık, Rakamlarla Vikipedi adında bir sunum yaptı. Vikipedi'ye dair rakamsal verileri izleyicilerle paylaşan Batık Türkçe Vikipedi'de şu anda 943 bin 003 kayıtlı kullanıcı ve 1 milyon 476 bin 560 sayfa bulunduğunu söyledi.

Mavrikant takma adıyla vikipedinin teknik altyapısı üzerinde çalışmalar ve geliştirmVikipedistler Üsküdar Üniversitesinde 2eler yapan Serdar Karaman da vikipedinin her geçen gün kendini geliştiren bir teknolojik alt yapıya sahip olduğunu, bunun da bilgiye ulaşmadaki hızı en aza indirdiğini belirtti.

Bünyesinde Hakan Özdemir ve Barış Ölüç gibi Vikipedistler bulunduran Üsküdar Üniversitesi Bilgi İşlem ve Yazılım Birimi, konferansın ardından sunum yapan Vikipedistlere hediyeler takdim etti.

 Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:27 Şubat 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.