Uyuşturucuya karşı sessiz çığlık

İzmir’deki Gediz Üniversitesi öğrencilerinin "Bu Hayat Senin, Madde Kullanımına Hayır" kampanyasına, üniversitede eğitim gören canlı heykel sanatçısı 2 genç, 3 saat hareketsiz durarak destek verdi.

İzmir’deki Gediz Üniversitesi öğrencilerinin "Bu Hayat Senin, Madde Kullanımına Hayır" kampanyasına, üniversitede eğitim gören canlı heykel sanatçısı 2 genç, 3 saat hareketsiz durarak destek verdi.

uyusturucuGediz Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü (GESOS) öğrencilerinin "Bu Hayat Senin, Madde Kullanımına Hayır" projesi devam ediyor. Hem gençlerin hem de toplumun dikkatini çekmek ve bağımlılığa karşı bilinç oluşturabilmek amacıyla bu kez Yeşilay’la birlikte bir etkinlik gerçekleştirildi. Gediz’in canlı heykel sanatçısı öğrencileri Dilek Gülizar Bilen ve Mehmet Yağız Arık görev aldı. İç Mimarlık öğrencisi Dilek, bilgisayar mouse kablosunu koluna bağlayarak, "uyuşturucunun değil, bilginin bağımlısı ol" mesajı verdi. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Mehmet Yağız da önündeki şırıngayla destekledi. İzmirlilerin cadde ve sokaklarda sıkça gördüğü Dilek ve Mehmet Yağız, 3 saati aşkın hareketsiz durdu, hiçbir şey yapmadan çok şey ifade etti. Yeşilay’la beraber sigara ile uyuşturucunun zararlarını anlatan bir de sergi açıldı.

ONLARLA GURUR DUYUYORUZ

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, hem GESOS üyelerini hem de canlı heykel sanatçısı öğrencilerini kutladı. Prof. Dr. Çevik, "Madde bağımlılığından bir kişiyi bile kurtarabilirsek, o bataktan bir gencimizi bile çekip alabilirsek ve çocukluk yaşlarına kadar inen uyuşturucu kullanımına karşı halkımızı biraz olsun uyarabilirsek büyük iş başarmış oluruz. Bu amaçla yola çıkan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz" dedi. DHA

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:24 Mayıs 2014Yayınlanma Tarihi:27 Mayıs 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.