Uyuşturucu kullanımı artıyor ama önlenemez mi?

Prof. Dr. Atasoy: "Uyuşturucu, kaçakçılık ve sahtecilikle mücadele bir olmalı!"

2016 Dünya Uyuşturucu Raporu açıklandı. Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu üyesi Prof.Dr. Sevil Atasoy, raporun 2030 yılına kadar ülkelerin önüne 17 hedefli bir çalışma takvimi koyduğunu söyledi. Prof.Dr. Atasoy, “Rapor, reçeteye tabi ilaçların denetimini ve çocuklarla kadınların oluşturduğu riskli topluluklara yönelik önlemlerin ciddiye alınması gerektiğinin altını çiziyor” dedi.

Dünyada her yıl 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü olarak anılıyor.

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Birleşmiş Milletler (BM) Uluslar arası Uyuşturucu Kontrol Kurulu üyesi Prof.Dr. Sevil Atasoy, 2016 Dünya Uyuşturucu Raporu’nun açıklandığını belirterek raporla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Uyuşturucu kullanımı artıyor ama önlenemez mi?Prof. Dr. Sevil Atasoy, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Birleşmiş Milletlerin New York’ta toplanan özel oturumu UNGASS’ta alınan kararları bir araya getiren ve gelecek için yol haritası çizen bu yılki Uyuşturucu Raporu, mücadelenin sadece uyuşturucu ile kısıtlı kalmayıp kaçakçılık, sahtecilik ve terör suçlarına genişletilmesini önermekte.

Her zamanki gibi talep azaltmaya önem verilmesi gerektiğinin altını çizerek, reçeteye tabi ilaçların denetimini ve çocuklarla kadınların oluşturduğu riskli topluluklara yönelik önemleri ciddiye almayı kaydediyor.

Gerek önleme gerekse tedavide kullanılacak yöntemlerin mutlaka kanıta dayalı olması, WHO ve UNAIDS tarafından geliştirilen kritik standart ve teknik rehberlere uyması gerektiği; arz ve taleple mücadelenin dengeli politikalarla yürütülmesi öngörülüyor.

2016 Dünya Uyuşturucu Raporu 2030 yılına kadar 17 hedef belirleyerek ülkelerin önüne bir de çalışma takvimi koyuyor.”

ÜHA


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:11 Temmuz 2016Yayınlanma Tarihi:27 Haziran 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.