Uyurken bunları asla giymeyin!

Gece uyurken ne giyilmeli? Sağlık açısından hangi kumaşları tercih etmek daha doğru?

Gece uyurken ne giyilmeli? Sağlık açısından hangi kumaşları tercih etmek daha doğru?

İç çamaşırı ve gece giysileri terletmeyen doğal maddelerden yapılmış olmalı. uyurkengiymeyinGece uyurken ne giyilmeli? Sağlık açısından hangi kumaşları tercih etmek daha doğru? Merak edilen konuyla ilgili uzmanından görüş aldık.

UYKU SORUNLARINIZI BÖYLE ÇÖZÜN!

Uyku esnasında cildin de dinlenmesi ve rahat nefes alması gerekir. Dar ve sentetik iç çamaşırları genital bölgede aşırı terleme, tahrişe bağlı iltihap, dolaşım bozukluğuna bağlı ödem, egzama ve koyu lekelenmelere sebep olabilir.

GECE GİYSİLERİ TERLETMEYEN CİNSTEN OLMALI İç çamaşırı ve gece giysileri terletmeyen doğal maddelerden yapılmış olmalıdır. İç çamaşırları vücudumuzdan çıkan teri emer, bu sayede vücudumuzda ter birikimi önlenmiş olur. Özellikle alerjik cilt terden kötü etkilenir. Ter, cildi hassaslaştırır ve egzamanın alevlenmesine neden olur. DAR İÇ ÇAMAŞIRLARINA DİKKAT!

Sentetik maddelerden yapılan giysiler vücudun terini yeterince emmediği için mantar ve bakterilerin üremesine yol açabilir. Dar iç çamaşırı giyen kadınlarda idrar yolu ve vajinal enfeksiyonlara bağlı şiddetli kaşıntı, yanma hissi, sık idrara çıkma, kötü kokulu akıntı gibi belirtiler gelişir. Uzun süre giyilen dar iç çamaşırları bilhassa kadınları olumsuz etkiler. Perimenopoz ve menopoz döneminde gece terlemeleri o kadar şiddetlidir ki çarşaflar ve gecelikler sırılsıklam olabilir. Yatarken kullandığımız çarşaf ve nevresimlerin de pamuklu, ütülenmiş olması sağlık açısından önemlidir. İç çamaşırları, hareketimizin azaldığı uyku sırasında vücudu sıkarak kan dolaşımını, büyümeyi ve rahat hareket etmeyi engeller. Damar pıhtılaşması, varisler, toplardamar iç yüzeyinde iltihap oluşması, lenf dolaşımının bozulması da dar kıyafetlerin sağlığa zararları arasında yer alan sorunlardır.

DENETLENEBİLEN MARKALARI TERCİH EDİN Güvenli, kanserojen madde içermeyen kumaş seçimi de sağlığımız için çok önemlidir. Satın alınan kıyafetler, özellikle iç çamaşırları, içerdikleri boya ve hammadde açısından güvenli olmalı, denetlenebilen standart markalar tercih edilmelidir. Özellikle göze hoş gelen renkli kıyafet alımında mutlaka bu duruma dikkat edilmelidir.

Alerjik bebeklere yünlü veya sentetik değil, pamuklu kumaştan yapılmış, bol ve terletmeyen giysiler giydirilmesi gerekir. ÇAMAŞIRLARDA DETERJAN ATIKLARI KALMAMALI Rahat bir uyku için başta alerjik yapılı kaşınan kişilerin iç çamaşırlarında deterjan artıklarının kalmaması, iyi durulanmış ve ütülenmiş olması önemlidir. Nevresimler ve iç çamaşırlarında yumuşatıcı kullanmaktan kaçınılmalıdır. Yumuşatıcılar ve deterjan artıkları alerjik reaksiyonlar, cilt kızarıklığı ve şiddetli kaşıntı yaratabilir. HÜRRİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:01 Nisan 2015Yayınlanma Tarihi:03 Nisan 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.