Uyumayan şehir hasta ediyor

Otobana yakın büyüyen çocuklarda hiperaktivite daha fazla görülüyor.

Otobana yakın büyüyen çocuklarda hiperaktivite daha fazla görülüyor.

uyumayansehirBilim adamlarına göre küçük yaşlarda toksik maddelere fazlasıyla maruz kalanlar ilerleyen yaşlarda bazı sorunlarla karşılaşıyor. Bu sorunların başında da hiperaktivite geliyor.

ÇOCUĞUNUZ HİPERAKTİF Mİ

7 yaşındaki çocuklar üzerinde yapılan araştırmalarda öncelikle hiperaktivite ve ona bağlı semptomların olup olmadığı incelendi. Trafiğin yarattığı partiküller kan damarlarında ve vücutta toksiteye neden oluyor. Bu da beynin frontal korteksini etkiliyor. Cincinnati Çocuk Hastanesi'nden Dr. Nicholas Newman, günden güne artan kara trafiğinin beyinde bu kirliliğie bağlı endişe verici etkileri olduğunu söyledi. Araştırma 762 çocuk üzerinde yapılırken, sonuçlar ömrünün ilk yıllarında otoyola yakın yerlerde yaşayanlarda hiperaktivite semptomları yaşandığı ortaya çıktı. Dr. Newman'a göre trafik son yıllarda artan sinirsel hastalıkların sebeplerinden bir tanesi. REUTERS

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:22 Mayıs 2013Yayınlanma Tarihi:26 Mayıs 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.