Uyku şekline göre cinsel hayatınız

Nasıl uyuduğunuzun cinsel hayatınıza dair ipuçları taşıdığını biliyor muydunuz?

Uyuma Pozisyonları: Vücudun Gece Dili kitabının yazarı Dr. Samuel Dunkel’a göre sevgiliniz ya da eşinizin uyurken aldığı pozisyon, kişiliği hakkında önemli bilgiler veriyor.

YÜZÜSTÜ KİŞİLİK PROFİLİ

Uyurken yüzüstü yatan erkek, kontrolü elinde tutmaktan hoşlanır. Yatağı tüm vücuduyla kaplaması, bulunduğu yeri kontrol altında tutmak istemesinden kaynaklanır. Bu erkekler genelde hedefe kilitlenmiş şekilde hareket ederler.

ARZULADIĞI SEKS

Yüzüstü yatan erkek gelenekçi olduğundan değişikliklerden hoşlanmayabilir. Bu yüzden, ikinizin de sevdiği pozisyona sadık kalır. Sıradanlıktan kurtulmak için arada sırada değişik şeyler yapmayı teklif edin ya da hiç beklemediği bir anda onu öpmeye başlayın.

SIRTÜSTÜ KİŞİLİK PROFİLİ

Sırt üstü yatarak, vücudunu açık tutmak kendine güvenin ve iyimserliğin işaretidir. 'Başarının İşaretleri: Vücut Dilini Okuma Rehberi' kitabının yazarı Patti Wood'a göre bu yatış pozisyonuyla vücudunun hassas noktalarını ortaya çıkartarak bilinçaltından kendisine ne kadar güvendiğinin sinyallerini yolluyor.

Kollarını ve ellerini nereye koyduğuna dikkat edin. Kral pozisyonu olarak bilinen kollarını başının arkasına koyma pozisyonu kibirli bir kişiliğe işaret edebilir. Dr. Dunkell "Sırtüstü uyuyan insanlar genelde çok sosyaldirler ve hep ilgi odağı olmak isterler. Dolayısıyla bu şekilde uyumasının arkasında kendisini ön planda tutma çabası vardır" diyor.

ARZULADIĞI SEKS

Enerjik ve yoğun. Misyoner türü klasik pozisyonlar. Wood bununla ilgili de "Karşınızda kontrolü elinde tutmak isteyen bir erkek var" yorumunu yapıyor.

YAN KİŞİLİK PROFİLİ

En sık rastlanılan pozisyon. Bu şekilde yatanlar rahat oldukları kadar uzlaşması kolay insanlardır da. Dr Dunkell, yan yatmanın en esnek pozisyonlardan biri olduğunu söylüyor ve hem sağa hem sol tarafa yatanların sırtüstü pozisyonda da rahat ettiğini ekliyor. Bir erkeğin bacaklarını cenin pozisyonunda karnına çekmesi, onun ne kadar duygusal ve rahatlık arayan bir erkek olduğunu gösterir. Ayrıca bu şekilde vücuda rahatlatıcı sinyaller gönderilir.

MAHMURE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:02 Şubat 2015Yayınlanma Tarihi:09 Şubat 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.