Üsküdar ünlü isimleri ağırladı

I. Ulusal Otizm Günlerinde Ünlü İsimleri Ağırladı.

I. Ulusal Otizm Günlerinde ünlü isimleri ağırladı.

uskudar_unluler  uskudar_unluOtizm Federasyonu ile eğitim veren Üsküdar Üniversitesi işbirliğinde I. Ulusal Otizm Günleri gerçekleştirildi. Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Otizm Federasyonu Başkanı Veysel Şahin, Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Zelka, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi'nin açılışını yaptığı I. Ulusal Otizm Günleri'nin konuşmacıları arasında Prof.Dr. Yankı Yazgan, Tuğba Altıntop, Doğuş gibi ünlü isimler de yer aldı. Konusunda uzman akademisyenlerin ve yöneticilerin konuşmacı olarak katıldığı panel, öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı oturumla gerçekleşti. Panelde; "Hukukta Özel Eğitim", "Otizmde Beslenme", "Otizmde Ailelerin Sorunları", "Otizmde Özel Eğitim" ve "Materyalleri, Otizm ve Spor" gibi konular ele alındı. Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü-Psikiyatr Prof. Dr. Nevzat Tarhan gerçekleştirdiği açılış konuşmasında devletin dezavantajlı vatandaşlarına da sahip çıktığını göstermesi gerektiğini kaydederek, "Devlet dezavantajlı bireyler için yapacağı çalışmalarla sosyal anlamda toplumsal sadakati sağlayabilir. Otizmin psikolojik ve psikiyatrik tedaviler anlamında da eğitime dahil edilmesi gereken süreçleri vardır" dedi. Otizm Federasyonu Başkanı Veysel Şahin de, çocuğunun hastalığını Amerika'dayken öğrendiğini belirterek, bu durumun kendisini çok üzdüğünü ama gerçekle yüzleşmek ve sorumluluk almak gerektiğini vurguladı. Şahin, "bu sorumluluk uskudar_dogusduygusunu yerine getirmenin en kolay ve en doğru yolu ise sivil toplum kuruluşlarında rol almak. En gelişmiş ülkelerde de bu tarz vakalarda devlet, üniversite ve STK işbirlikleri sayesinde çözüm üretilebiliyor. Türkiye'de de bir federasyon çatısı altında otizm hastası bireyler ve aileleri için pek çok dernek bir araya geldik. Bu hem aramızdaki dayanışmayı artırıyor hem de yeni gelişmeleri yakından takip ederek birbirimizle paylaşmamızı sağlıyor" diye konuştu.

DOĞUŞ'TAN KONSER MÜJDESİ

Öğleden sonraki oturumlarda söz alan Şarkıcı Doğuş bugüne kadar engelli bireyler adına elinden geleni yaptığını kaydederek, yut içinde ve yurt dışında pek çok konseri engelli bireyler için gerçekleştirdiğinin altını çizdi. Konuşmasında engelliler için yapabileceği çalışmalardan bahseden Doğuş, otizmlilere konser müjdesini de şu sözlerle verdi; "I.Otizm Günleri sayesinde de otizm konusunda ne kadar az şey bildiğimi fark ettim. Bu anlamda hepinize teşekkür ederim. 13 Nisan'da gerçekleştireceğim konserimi otizm federasyonu yararına yapacağım. Hepinizi bu konsere beklerim." Son olarak konuşmasını yapmak üzere söz alan ünlü Psikiyatr Prof. Dr. Yankı Yazgan'da konuşmasında otizmli ailelerin birliğinin önemine değindi. Otizmin verdiği çaresizlik hissinden kurtulmanın yolunun sivil toplum kuruluşları aracılığıyla bir araya gelmek olduğunu ifade eden Yazgan, otizmin diğer hastalıkları gibi belli kural ve tedavilerinin olmadığını, bulunan her yöntemin farklı özelliklerdeki bireylerde farklı reaksiyon gösterdiğini hatırlatarak, ailelere "bilimin sınırlı olduğu durumlarda sınırları siz aşacaksınız diye seslendi."

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:31 Mart 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.