Üsküdar Üniversitesi'nde yeni sempozyum

Üsküdar Üniversitesi’nden Postkolonyal Yaklaşımlar Sempozyumu düzenlenecek.

Üsküdar Üniversitesi’nden Postkolonyal Yaklaşımlar Sempozyumu düzenlenecek.

Türkiye’de kurumsal anlamda Postkolonyal çalışmalar yapan ilk kurum olan, Üsküdar Üniversitesi Postkolonyal Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (PAMER) tarafından düzenlenecek ilk sempozyum birbirinden önemli konukları ağırlayacak. uskudar_universitesi“Oryantalist Kodlarla Yüzleşme” konulu Postkolonyal Yaklaşımlar Sempozyumu’nun konukları arasında; FİBA’nın basketbol karşılaşmalarında başörtüsü yasağının kaldırılmasını sağlayan dünyaca ünlü basketbolcu Indira Kaljo, kadın boksörlerimizden İslam Eslem Tezcan, Çad Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas, Yazar Jabeen Akhtar gibi ünlü isimler ve değerli akademisyenler bulunuyor. Sempozyum PAMER Müdürü Dr. Merve Kavakçı İslam koordinasyonunda, 19 Şubat tarihinde Üsküdar Üniversitesi’nde gerçekleşecek. Üsküdar Üniversitesi, Türkiye’de alanında ilk olarak düzenlenecek uluslararası bir sempozyuma ev sahipliği yapıyor.  Dr. Merve Kavakçı İslam’ın müdürlüğünü yaptığı Üsküdar Üniversitesi Postkolonyal Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (PAMER) ilk uluslararası etkinliğini 19 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirecek. “Oryantalist Kodlarla Yüzleşme” başlıklı “Postkolonyal Yaklaşımlar Sempozyum” birbirinden değerli konukları ağırlayacak. Katılımın ücretsiz olduğu sempozyumun açılışında Çad Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas’ın “Klasik Yumuşak Sömürgecilikten Yok Edici Modern Sömürgeciliğe: Afrika Afrikalıların mı?” konulu bir sunumu gerçekleşecek.

BAŞÖRTÜLÜ KADIN SPORCULAR TECRÜBELERİNİ PAYLAŞACAK

Sempozyum alanında ünlü iki kadın sporcuyu da ağırlayacak. FIBA’ya yaptığı başvurunun ardından internet üzerinden başlattığı kampanya ile 70 bin kişinin desteğini alarak başörtülü sporcuların basketbol maçlarına çıkabilmesinin önünü açan Bosna Hersekli Indira Kaljo  ile milli boksörümüz İslam Eslem Tezcan spor alanında tecrübelerini aktaracak.

DOĞU'NUN BATI'YA SESLENİŞİ

Sempozyumun ilk paneli Üsküdar Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslarası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mithat Baydur moderatörlüğünde düzenlenecek. “Zihinlerimizdeki Kolonyalist İzler” konulu panel’de;  Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Dr. Metin Yüksel’in “Kıta Aşırı Dayanışma: Cegerxwin'den Paul Robeson'a Armağan” başlıklı konuşması, Yeni Yüzyıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Barış Erdoğan’ın “İç Sömürgeciliğin Yeniden İnşaası: 28 Şubat” konulu sunumu,  Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Necdet Subaşı’nın, “Bir Endüstriyel Korku Üretici Olarak İslamofobia” başlıklı konuşmaları gerçekleşecek. Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Medeniyetler İttifakı Enstitüsü Dr. Nagihan Haliloğlu’nun moderatörlüğünde düzenlenecek ikinci panelde ise; Koç Üniversitesi İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden Dr. Megan MacDonald ve yazar Jabeen Akhtar’ın sunumları yer alacak.

PAMER HAKKINDA;

Postkolonyal Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (PAMER), Üsküdar Üniversitesi çatısı altında Dr. Merve Kavakçı İslam’ın koordinasyonunda faaliyet gösteriyor. PAMER, Postkolonyalizm, bilgi üretimini tek tip olmaktan kurtaracak, çeşitliliğe imkan sağlayacak, alternatif medeniyetlerin ve hayat gerçeklerinin insanlık tarafından kabul görmesine zemin oluşturacak çalışmalara hizmet etmektedir.

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:09 Şubat 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.