Üsküdar Üniversitesinde Tasavvuf Mûsîkîsi Eğitimi başlıyor

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü, 2016-2017 Bahar Dönemi Tasavvuf Mûsıkîsi I ve II Eğitim Programları için ön kayıtlar başladı.

8 hafta boyunca Pazar günleri 12.00 – 16.00 saatleri arasında devam edecek olan programlar 5 Mart Pazar günü başlayacak.

Üsküdar Üniversitesinde Tasavvuf Mûsîkîsi Eğitimi başlıyor

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü eğitimlerini zenginleştiriyor.

Enstitü bu kapsamda Tasavvuf Mûsıkîsi I.  Kur Eğitim Programını başlatıyor. Bu eğitim ile katılımcılara kültürel ve başlangıç seviyesinde bir giriş yapılması amaçlanıyor. Programın içeriği “Tasavvuf Mûsıkîsine Giriş, Dini Musıkî Formları ve Dini Mûsıkîde Meşk Uygulamaları ve çeşitli seminerler olmak üzere dört ana başlıktan oluşuyor.

Tasavvuf Mûsıkîsi II. Kur Eğitim Programında ise, tasavvuf mûsıkîsini ve genel anlamda Türk mûsıkîsinin inceliklerine dair konuların aktarılması amaçlanıyor.

Enstitü Tasavvuf Musikisi alanında Doç. Dr. V. Emre Ömürlü yönetiminde, Yrd. Doç. Dr. Emin Işık, Mehmet Kemiksiz, Ahmet Şahin, Prof. Dr. A. Hakkı Turabi, Dr. Lâle Akay, Yrd. Doç. Dr. Türkân Alvan, Mustafa Doğan Dikmen, Bahri Güngördü, Mehmet Refik Kaya, Nail Kesova, Oktay Özerden, Hüseyin Özkılıç, Rehâ Sağbaş, Elif Ömürlü Uyar, Dr. Hakan Alvan ve Ömür Coşkundere gibi isimleri bir araya getiriyor.

Ön kayıtlar ve program hakkında ayrıntılı bilgi için: Özge Mustafaoğlu / //tasavvuf.uskudar.edu.tr / ozge.mustafaoglu@uskudar.edutr / 0216 400 22 22 – dahili 2857

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)

 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:28 Şubat 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.