Üsküdar Üniversitesi ve KOSGEB, genç girişimcileri güçlendiriyor

Üsküdar Üniversitesi ve KOSGEB işbirliğinde yapılan uygulamalı girişimcilik eğitimleriyle genç girişimcilere iş planına dayalı iş kurma ve yönetme konusunda eğitimler veriliyor. Proje kapsamında 11 akademisyenin yer aldığı eğitimlere 60 genç girişimci katıldı.

Üsküdar Üniversitesi, akademisyenlerinin, personelinin ve mezun öğrencilerinin nitelikli girişimciler olarak yaşadıkları çevrenin potansiyellerinin farkına varabileceği, sorunları birer fırsat gibi değerlendirebilecekleri bilgi ve becerilerle donatılmasına, yaratıcılıklarını ortaya koyacak insanlar olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlendi. Üsküdar Üniversitesi’nden 11 akademisyen yer aldığı eğitimlere 60 kişi katıldı.

Girişimciliği bir seçenek olarak düşünen kişilere, iş planına dayalı iş kurma ve yönetme konusunda eğitimler vermeyi hedefleyen program kapsamında iş fikri, pazar araştırması, iş planı gibi konulardan oluşan 32 saatlik uygulamalı eğitim verildi.

Bu eğitimlerde katılımcılara iş fikri geliştirme, pazar araştırması, iş planı, pazarlama planı, proje yönetimi gibi konularda bilgiler verilerek katılımcıların ileride kuracakları işletmelerin başarı oranlarının artırılması hedeflendi. Bu programlarda katılımcılardan ücret alınmadı.

Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisinin organize ettiği Uygulamalı Girişimcilik Eğitim programında Yrd. Doç. Dr. Hasan Çiçek, Yrd. Doç. Dr Dinçer Atlı, Yrd. Doç. Dr Mehmet Naci Efe ve KOSGEB Üniversite işbirliği Koordinatörü Nebiye Yaşar eğitmen olarak yer aldı.

Sektörel buluşmalarda MiraMore Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Aydın, Hangikredi.com CEO’ları Yılmaz Sonışık ve Latif Vardar, M&A Premier Inc. Newyork Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucusu Hale Haifawi, Ekol Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Naci Efe, genç girişimcilere mentörlük ve başarılı şirket kurma noktasında mentörlük yaptı.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:02 Ağustos 2017Yayınlanma Tarihi:01 Ağustos 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.