Üsküdar Üniversitesi’nden hareketli “sağlık için hareket et” çağrısı

Üsküdar Üniversitesi Dünya Sağlık İçin Hareket Günü kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla herkesi hareket etmeye davet etti.

Üsküdar Üniversitesi’nden akademisyenlerin katıldığı programda hareket etmenin önemi vurgulandı. Vurgulanmakla kalmadı herkes müzik eşliğinde hareket de etti.

Üsküdar Üniversitesi’nden hareketli “sağlık için hareket et” çağrısıÜsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinliğe Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Haydar Sur, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Defne Kaya, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Korkut Ulucan ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yıldız Erdoğanoğlu katıldı.

Açılış konuşması yapan Doç Dr. Dene Kaya hareket etmenin önemine dikkat çekerek “Amacımız, en azından buradaki insanların toplantı sonunda hareketsizliğin nelere yol açtığını öğrenmiş olmalarıdır.’ dedi.

Üsküdar Üniversitesi’nden hareketli “sağlık için hareket et” çağrısı 2Obezite dünyanın ortak hastalığı

Araştırma görevlisi Mahmut Çalık, ‘İnaktivite’ başlıklı sunumunda Avrupa’da birinci sırada ölüm nedeninin fiziksel hareketsizlik olduğuna dikkat çekerek “Şu anda birçoğumuz in aktif bireyleriz. Ulaşım araçlarının gelişmesi ve cep telefonu kullanımının artması gibi olaylar bizleri buna sürüklüyor. Aslında obezite dünyanın ortak hastalığıdır. Bunlardan kaçınmak için ise fiziksel aktiviteleri hayatımıza aldığımız andan itibaren depresyonun ve psikolojik sorunların da uzaklaşmasını sağlayacağız.

Üsküdar Üniversitesi’nden hareketli “sağlık için hareket et” çağrısı 3Yrd. Doç. Dr. Yıldız Erdoğanoğlu, fiziksel aktivitelerin, egzersizlerin ve sporların amacının sağlığımız için önemine vurgu yaptı.

Programın sonunda katılımcılar müzik eşliğinde oyunlar oynayarak hareket etti.

 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:13 Mayıs 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.