Üsküdar Üniversitesi'nden bir başarı daha

Üsküdar Üniversitesi İleri Toksikoloji Analiz Laboratuvarı akreditasyon belgesi aldı...

Üsküdar Üniversitesi İleri Toksikoloji Analiz Laboratuvarı, Eylül 2015’te başlayan belge ve saha denetimlerini başarı ile gerçekleştirip ISO 17025 akreditasyon belgesi aldı.

Üsküdar Üniversitesi'nden bir başarı dahaÜsküdar Üniversitesi Klinik Farmakogenetik Laboratuvar Sorumlusu Selma Özilhan, ISO 17025 standardının, numune alma dâhil, deney ve/veya kalibrasyon hizmeti veren bir laboratuvarın yeterliliğinin tanınması için sağlaması gereken genel şartları kapsadığını söyledi.

Çalışmalarını Prof. Dr. Tuncel Özden ile sürdürdüklerini ifade eden Özilhan, şunları söyledi:

“Bu standart, standart dışı ve laboratuvar tarafından geliştirilen metotlarla yapılan deney ve kalibrasyon hizmetlerinin yeterliliğine ilişkin şartları da kapsar.

ISO 17025 Laboratuvar Akreditasyon Standardı uluslararası bir akreditasyon yani yetkilendirme standardı olup test kalibrasyon hizmeti veren mobil veya sabit laboratuvarların kalite yönetim sistemi ve akreditasyon şartlarını açıklayan bir standarttır.

Üsküdar Üniversitesi'nden bir başarı daha 2Bu belge ile toksikoloji alanında alkol, kokain ve morfin analizlerinde yapılan ölçümlerin doğruluğu ve güvenilirliği tüm İSO ülkelerince kabul edilmekte ve verilen raporlar aynen kabul edilmektedir.

Üsküdar Üniversitesi'nden bir başarı daha 3
 
 

 

 

 

 

ÜHA


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:12 Temmuz 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.