Üsküdar Üniversitesi 2016 ECNS Kongresi'ne aday

7’incisini 2010 yılında İstanbul’a taşıyan, çok sayıda sinirbilimin dünyaca otorite ismini İstanbul’da bir araya getiren Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi olarak 2016 yılında gerçekleştirilecek ECNS kongrelerinin ev sahipliğine hazır olduklarını söyledi.

7’incisini 2010 yılında İstanbul’a taşıyan, çok sayıda sinirbilimin dünyaca otorite ismini İstanbul’da bir araya getiren Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi olarak 2016 yılında gerçekleştirilecek ECNS kongrelerinin ev sahipliğine hazır olduklarını söyledi.

uskudarÖnemi her geçen gün artan kongrenin Türkiye’de yapılmasını teklif ettiklerini ifade eden Tarhan, toplantı sonucunda  teklifin ilke olarak benimsendiğini de kaydetti. Dünya çapında en iyi bilim adamları ve klinisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen ECNS, ISFSI, ISBEM, ISNIP ve ISBET Konferanslarının 10’uncusu geçtiğimiz günlerde İsviçre’nin Cenevre kentinde yapıldı. Sinir Bilim üzerine 5 oluşumun katılımıyla organize edilen bu önemli konferansa alanında otorite isimler katılırken Üsküdar Üniversitesi’nin kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan da katılımcılar arasındaydı. 9’uncusu geçtiğimiz yıl ABD’de gerçekleştirilen, Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın da konuşmacı olarak katıldığı konferanslarda Üsküdar Üniversitesi ve NPİstanbul Nöropsikiyatri Hastanesi 4 ödüle; 1. Roy John Kariyer Katkı Ödülü 2. Genç Araştırmacılar Ödülü 3. Başkanlık Hizmet Ödülü 4. En iyi Poster Ödülleri bilimsel sponsorluk yapmıştı. Kongreyi önemseyen Üsküdar Üniversitesi, Prof. Dr. Nevzat Tarhan öncülüğünde ECNS Kongrelerinin 7’incisi ise 2010 yılında İstanbul’da gerçekleştirilmişti. Bilimsel bu başarı İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’nun öncülüğünü yaptığı, İstanbul Ticaret Odası’nın desteklediği “İstanbul’un Kongre Elçisi Olun” ödül törenine de taşınmıştı. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törende Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a bu girişiminden ötürü “Kongre Elçisi Ödülü” verilmişti. Davranış Bilimleri ve Sağlığı alanında Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi Üsküdar Üniversitesi şimdi de ECNS toplantılarının 2016 yılı etkinliğine talip. İsviçre’nin Cenevre kentinde gerçekleştirilen ECNS Board toplantısına katılan ve burada yaptığı sunumda İstanbul’un önemi ile 2010 yılında gerçekleştirilen kongre tecrübelerine dikkat çeken Prof. Dr. Tarhan, 2016 yılı kongresinin Türkiye’de yapılmasını teklif ettiğini söyledi. Tarhan, bu teklifini ilke olarak benimsendiğini de sözlerine ekledi.

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:20 Eylül 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.