Üsküdar Üniversiteli öğrencilerden Bosna araştırması

Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencilerinden Yasin Arslan ve Nursena Balatekin, Bosna halkının kimliği ve aidiyet duygusunu araştırmak için yola çıktı.

Detaylı bir saha çalışması için uzun zamandır çalışmalar yürüten ikili, Bosnalı müslüman halkın kimlik duygusunu,  kendilerini ait hissettikleri grupları ve kavramları tespit etmek için çalışmalar yürütüyor.

Mülakatları yarı yapılandırılmış bir soru formu üzerinden yürütecek olan araştırma ekibi, araştırma sonrası mülakatları veri olarak kullanacak ve analizleri transkriptler üzerinden yapacak. Bu tespit ve analiz içeren saha çalışması sonucunda, Türkçe bir makale yazılması da planlanıyor.

Kültürel ve politik durum araştırılacak

Postkolonyal Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi PAMER bünyesinde daha önce araştırmalara katılıp makale üretiminde bulunan ve Postkolonyal Teori üzerine çalışan Yasin Arslan ve Nursena Balatekin ikilisi, araştırma boyunca katılımcılara kültürel ve politik sorular yöneltecek.

Ekip ayrıca Bosna'nın Avrupa ve Türkiye'yle olan iletişimi konusunda da araştırma yapıp, sonuçlara ulaşmayı hedefliyor.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:20 Ocak 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.