Ünlülerin 'mezara götürdüğü' objeler

Tony Curtis'in sahne adından esinlenilmiş romanın bir kopyasını merhumla birlikte gömmüşler. İşte ünlülerin 'mezara götürdüğü' objeler.

Tony Curtis'in sahne adından esinlenilmiş romanın bir kopyasını merhumla birlikte gömmüşler.  İşte ünlülerin 'mezara götürdüğü' objeler. FRANK SİNATRA - JACK DANİELS DOLU BİR MATARA

mezarobjeJack Daniels'la ömrü boyunca yaşadığı aşk ilişkisi yüzünden, ailesi Frank Sinatra'nın mezarına "yolluk" olarak bir matara Jack Daniels koymanın uygun olacağını düşündü. Dedikodulara göre aynı zamanda birkaç kuruş bozuk para bıraktılar, olur da öteki taraftan telefon kulübesinden arama yapmak isterse diye.

HUMPHREY BOGART - ALTIN DÜDÜK

1944'te bir film galasında Lauren Bacall, Humphrey Bogart'a "Islık çalmayı biliyorsun, değil mi Steve? Dudaklarını böyle yapıyorsun sonra üflüyorsun." demiş. Daha sonra aralarında yaşanan gizli aşkın ilk yıllarında, Bogart, Bacall'a altın bir düdük alarak randevularını jestle onurlandırmak istemiş. 1957'de öldüğünde ise, külleriyle birlikte altın düdükte gömülmüş. Düdük yanına gömülürken, Bacall "Eğer bir şey istersen, sadece düdüğü çal." demiş.

ROALD DAHL

Istaka, kurşun kalemler, elektrikli testere, çikolata ve kırmızı şarap. Çocuk kitapları yazarı Dahl, 1990'da öldüğünde, ailesi, Dahl'ın en sevdiği objeleri yanına aldığından emin olmak istedi. Hikayelerini yazarken kullandığı tüm ekipman, kurşun kalemleri vb. dahil.

LEONARD BERNSTEİN - ALİCE HARİKALAR DİYARINDA KİTABI

Özel orkestra şefi değneği, Mahler'in 5. Senfonisi'nin kaydı ve seyahatlerinde sürekli yanına aldığı değerli kitabı Lewis Carroll'un Alice Harikalar Diyarında kitabıyla birlikte gömüldü. Trajik bir uçak kazasında ölen Van Zant ve Lynyrd Skynyrd'ın Steve Gaines'i, gömülürken Van Zant'ın imzası haline gelmiş siyah Texas şapkası ve favori olta kamışıyla birlikte uğurlandı.

BOB MARLEY - KIRMIZI GİBSON GİTARI VE OT

Marley'nin dul karısının tabutu kapanmadan önce içine birazcık Ganja koyduğu söylentiler arasında.

ANDY WARHOL - BAZI DERGİLER VE BİR ŞİŞE ESTEE LAUDER PARFÜM

Warhol'un gömülen eşyaları aslında ailesi tarafından organize edilmedi. Bunun yerine tabutu toprağın aşağısına indirilirken en yakın arkadaşlarından biri olan Paige Powell koşarak geldi ve Andy'nin dergilerinden bir kaçını ve Estee Lauder "Beautiful" adlı parfümünü deliğe fırlatıverdi.

ELİZABETH TAYLOR - RİCHARD BURTON'IN YAZDIĞI SON AŞK MEKTUBU

Taylor ve Burton'ın ilişkisi oldukça göz önünde olsa da, ve bir çok biyografide aşk mektuplarından alıntılar bulunsa da, Burton'ın ölmeden 3 gün önce yazdığı son aşk mektubunu Taylor saklamış ve kimselere okutmamış. Burton'ın cenazesinden geldikten sonra aşk mektubunu bulan Taylor, hayatı boyunca yatağının baş ucunda mektupla uyumuş ve öldüğünde onunla gömülmeyi talep etmiş. MAHMURE

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:15 Ekim 2014Yayınlanma Tarihi:19 Ekim 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.