Ünlü aktör otizmli oğluyla ilgili konuştu

Ünlü aktör Robert De Niro; 18 yaşındaki otizmli oğlu Elliot'ın tüm hayatını etkileyen sorunuyla ilgili ilk kez bu kadar ayrıntılı bir şekilde konuştu.

Today adlı sohbet programına konuk olan De Niro, kurucusu olduğu Tribeca Film Festivali kapsamında gösterilmesi planlanan ancak sonra yaşanan tartışmalar nedeniyle programdan çıkarılan Vaxxed adlı filme gönderme yaparak "İnsanların bu filmi görmesi gerekiyor. Otizmli bir çocuğu olan bir baba olarak ben böyle düşünüyorum. Gerçeği bilmek istiyorum" diye konuştu.

OTİZM HAKKINDA HER ŞEY

Andrew Wakefield'ın yönetmenliğini üstlendiği Vaxxed adlı film aşı karşıtı olarak tanımlanıp bu yüzden ağır şekilde eleştirilmişti.

Film, bazı aşılama türlerinin çocuklarda otizme yol açtığını ileri sürüyor. Filmin yönetmeni Wakefield da aşı karşıtı bir bilim adamı olarak tanınıyor.

"Herkes filmi izleyip kendi kararını vermeli" diyen usta oyuncu Robert De Niro, bazı anne- babaların kendisine "Çocuğuma aşı yaptırdıktan sonra bir gecede ne kadar değiştiğini gördüm" dediklerini söyleyerek filmin tezini bir kez daha gündeme getirdi.

Sunucuların "Siz de oğlunuzda böyle bir değişim gözlemlediniz mi" sorusuna "Ben hatırlamıyorum. Ama karım Grace oğlumuza kızamık, kızamıkçık ve kabakulak aşısı yapıldıktan sonra gerçekten de bir gecede değiştiğini söylüyor. Sonuçta benim oğlum otistik ve her çocuk çok farklı" diye yanıt verdi.

Robert de Niro ile Grace Hightower'ın iki oğlu var.

Hastalıkları önlemek için çocukların aşılanmasına karşı olmadığını belirten De Niro "Ama yine de aşılama ile otizm arasında bir bağlantı olmadığını ileri süren çalışmalara şüpheyle yaklaştığını" anlattı.

Aşı karşıtı olarak bilinen bilim adamı Andrew Wakefield'ın imzasını taşıyan belgesel; kızıl, kızamıkçık ve kabakulak aşılarının çocuklarda otizme yol açtığı konusunu gündeme taşıyor.

Film önce Tribeca Film Festivali'nin programına alındı ama yaşanan tartışmaların ardından gösterimi iptal edildi.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:21 Nisan 2016Yayınlanma Tarihi:15 Nisan 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.