Uluslararası “Göç ve Çocuk” sempozyumunun bildiriler kitabı Londra’da yayınlandı

Üsküdar Üniversitesi, Hacı Habibullah Geredevi Vakfı (HAGEV) ve CEIPES (İtalya) ortaklığında yürütülen, Avrupa Birliği Bakanlığı dördüncü dönemi Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programı tarafından finanse edilen; ‘Suriyeli Mülteci Çocuklarla El Ele’ proje kapsamında, gerçekleştirilen Uluslararası Çocuk ve Göç Sempozyumu 17-18 Kasım 2016 tarihlerinde Üsküdar Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilmişti.

Türkiye, Rusya, Yunanistan, İtalya, İngiltere, Suriye, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan ve Amerika Birleşik Devletleri'nden çok sayıda akademisyen, politika yapıcı ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleşen sempozyum kapsamında çocukların hem iç hem de dış göç süreçlerindeki deneyimlerinin, yeni yaşam alanlarında karşılaştıkları ekonomik, kültürel, eğitimsel ve psiko-sosyal sorunları farklı disiplinler temelinde ele alınmıştı.

Uluslararası “Göç ve Çocuk” sempozyumunun bildiriler kitabı Londra’da yayınlandı

Titiz bir çalışmanın sonucu sempozyuma katılan bildiriler kitap haline getirildi ve Londra’da Transnational Press London yayınevi tarafından "Uluslararası Göç ve Çocuklar" başlığı altında yayınlandı.

Üsküdar Üniversitesi’nin katkılarıyla hazırlanan kitabın editörlüğü Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölüm başkanı Prof. Dr. Abulfez Süleymanov, Arş. Gör. Fatma Demirbaş (Üsküdar Üniv. Sosyoloji Bölümü) Yrd. Doç.Dr. Pelin Sönmez Ünver ve Selami Mete Akbaba tarafından yapıldı.

"İnsani Güvenlik Ekseninde Çocuklar ve Göç ", "Göç ve Çocuk Sağlığı", "Suriyeli Çocukların Sosyo-Kültürel ve Sosyo-Psikolojik Sorunları:, "Global Açıdan Göç ve Erken Çocukluk Gelişimi", "Türkiye'deki Suriyeli Gençler ve Çocuklar: Mevzuattan Uygulamaya Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri", "Savaş ve Çocuk" , "Türkiye’deki Suriyeli Sığınmacıların Eğitim Durumları ve Eğitim Sorunları ", "Suriyeli ve Azerbaycanlı Mülteci Çocuklar Örneğinde Çocukların Sosyal Uyum Süreci ", "Refakatsiz Göçmen Çocuklar" , "Suriyeli Çocukların Erken Yaşta Evlilik Haberlerinin Türk Yazılı Basınında Sunumu" ve diğer ana başlıkların bulunduğu kitapta toplam 30 bildiri yer aldı.

Kitabın giriş kısmında Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Okur’un, sempozyum düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Abulfez Süleymanov ve ‘Suriyeli Mülteci Çocuklarla El Ele’ proje koordinatörü Fırat Polat’ın sempozyum açılış konuşması, Londra Regent's Üniversitesi'nden Prof.Dr. İbrahim Sirkeci’nin tanıtım yazısı yer alıyor.

 Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:25 Temmuz 2017Yayınlanma Tarihi:24 Temmuz 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.