Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Üsküdar Üniversitesi’ni ziyaret etti

Üsküdar Üniversitesi Sosyal Sağlıkçılar Kulübü tarafından organize edilen “Sosyal Sağlıkçının Kariyer Planı” isimli toplantının konuğu Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'ydı.

 

Toplantı öncesi Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ı makamında ziyaret eden Yazıcı, görüşme sonrası öğrencilerle biraraya geldi. Aynı zamanda doktor olan ve uzun yıllar sağlık kurumu işletmeciliği yapan Yazıcı; hayat, meslek ve siyaset tecrübelerini öğrencilerle paylaştı ve onlara tavsiyeler verdi. Samimi bir sohbet havasında geçen toplantıya, özellikle sağlık bölümlerinde okuyan öğrencilerin ilgisi büyük oldu.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Üsküdar Üniversitesi’ni ziyaret ettiHenüz tıp fakültesinde öğrenciyken ticari hayata atılmayı hayal ettiğini belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, fakülte mezuniyetinden hemen sonra özel bir sağlık kurumu kurduğunu, hem doktorluk yaptığını hem de ticaretle uğraştığını söyledi.

Danışmana ihtiyacım yok

Mesleki hayatında edindiği tecrübeleri, siyasete atıldıktan sonra çok iyi kullandığını vurgulayan Yazıcı, sosyal belediyecilik kavramına değindi.Yazıcı; "Doktorlukta teşhis koymak çok önemlidir, bunun için de karşındakini çok iyi dinlemek gerekir. Hatta teşhis koymanın neredeyse %80'i hastayı iyi dinlemektir. Ben buradan edindiğim tecrübeyle siyasete girdim ve hep halkla iç içe oldum, onları her zaman çok iyi diledimTuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Üsküdar Üniversitesi’ni ziyaret etti 2. Bu sayede sosyal belediyecilik konusunda başarılı işler yaptık. 8 yıldır belediye başkanlığını sürdürüyorum ve hiç danışmanım yok, ben sadece halkı dinler ve onlara danışırım. Benden önceki başkanın yedi danışmanı vardı." dedi.

Siyaset bir sanattır

Öğrencilerden gelen sorular üzerine, gündemdeki son siyasi gelişmeleri de değerlendiren Yazıcı, politika ve siyaset üzerine tavsiyelerde bulundu.

Yazıcı; "İnsan için iki mit vardır. Din ve milliyetçilik. Bu iki miti çok iyi hissedin ve samimi olun, çok çalışın. Hepiniz siyasete girin, yönetim kademesinde karar veren, yöneten olun, yönetilmeyin. İyi bir siyasetçi olmak için, çok okuyun, genel kültürünüzü geliştirin çünkü siyaset bir sanattır." dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Üsküdar Üniversitesi’ni ziyaret etti 3Prof. Dr. Nevzat Tarhan imzalı kitabını hediye etti

Toplantının sonunda Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan çok yakında piyasaya çıkacak olan ve 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin toplum üzerindeki psikolojik ve sosyal etkilerine değindiği "Anne Darbe Ne Demek?" isimli son kitabını imzalayarak, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'ya hediye etti.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:17 Mart 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.