Türkler Avrupalı birçok milletten daha kibar

Skyscanner tarafından tatil sevenlere sorularak yapılan ankete göre, Türkler Avrupalı birçok milletten daha kibar çıktı.

Skyscanner tarafından tatil sevenlere sorularak yapılan ankete göre, Türkler Avrupalı birçok  milletten daha kibar çıktı.

Skyscanner tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, uçak bileti arama  motoru kendi sayfası üzerinden düzenlediği anketinde, kullanıcılarına toplumların  “nezaket” derecelerini sordu. Ankette göre, Fransızlar'ın ülkelerini ziyarete gelen turistlerle kendi  dillerinden başka bir dil kullanmayı reddettikleri, Türkler ise seyahat  sevenlerin daha kibar olarak tanıdığı bir millet olarak görülüyor. Ankete katılanların yüzde 19,2'si Fransızları nazik olmayan bir millet  olarak algılarken, Türkiye'nin nezaketten uzak tutumları ile tanımlanma oranı  yalnızca yüzde 2,1 olarak görülüyor. Ankete göre Fransızları, Ruslar, İngilizler ve Almanlar takip ediyor.  Uzmanların yorumlarına göre İngilizler'in mesafeli yaklaşımları, Ruslar'ın ise  dilleri ve ses tonları bu milletlerin nazik olmadıkları değerlendirilmesine neden  oluyor. Anket sonuçlarına göre toplumların “nezaketsizlik” oranları şöyle: “Fransızlar yüzde 19,2 ile birinci, yüzde 16,6 ile Ruslar ikinci, yüzde  10,4 İngilizler üçüncü, yüzde 9,9 ile Almanlar dördüncü, yüzde 4,3 ile Çinliler  beşinci, yüzde 3,3 ile Amerikalılar altıncı olurken, İspanyollar yüzde 3,1,  İtalyanlar yüzde 2,3 ile, Polonyalılar yüzde 2,2 ile bu ülkeleri takip ediyor.  Türkler ise yüzde 2,1 ile anket sıralamasındaki yerini alıyor.” A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:28 Mart 2012Yayınlanma Tarihi:01 Nisan 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.