Türkiye'nin cinsellik haritası

Hiç merak ettiniz mi Türkiye'de en çok hangi aylarda gebe kalınıyor? Cinsel hayatı olan kaç kişi doğum kontrol yöntemlerini kullanıyor? İşte Türkiye'nin cinsellik haritası.

Ya da doğum kontrol hapının en çok kullanıldığı ile hangisi? Kadın Sağlığı TV'nin yaptığı pazar araştırmasının sonuçları hayli ilginç. Okuyunca siz de çok şaşıracaksınız.

KATILIMCILARA KADIN SAĞLIĞI KONUSUNDA EN İLGİNÇ GELEN KONULAR:

NORMAL DOĞUM MU- SEZARYEN Mİ? EVLİLİKTE MUTLU CİNSELLİK İÇİN BİLİNMESİ GEREKENLER DOĞUMDAN SONRA VÜCUT NASIL TOPARLANIR?

* Toplam katılımcının %77,39’u adet döneminde sancısının olduğunu, %21,40’ı olmadığını, %1,21’i adet görmediğini belirtmiştir. *  Toplam katılımcının %48,05’i düzensizlik yaşamazken, %50,30’u düzensizlik yaşarken, %1,65’i hiç adet görmediğini belirtmiştir. * Partneri olan katılımcıların %73.77’si hafta sonu cinsel ilişki ihtimalinin daha fazla olduğunu, %26.73’ü hafta içi daha fazla olduğunu belirtmişlerdir. * Toplam katılımcının %30’u 5 gün, %22’si 4 gün, %20’si 6 gün, %15’i 7 gün, %7’si 3 gün, %5’i 1 hafta ve üstü, %1’i 2 gün süre ile adet olmaktadır. * Toplam katılımcının %67,23’ü adet döneminde normale göre daha fazla ağladığını, %32,77’si ağlamadığını belirtmiştir. * Partneri olan katılımcıların %40’ı, adet döneminde kendini partnerinden uzak hissettiğini belirtmiştir. * Kadınların yüzde 44’ü cinsel sağlık ve korunma yöntemleriyle ilgili, ilk olarak hala aile büyüklerine danışıyor. Yüzde 31’i arkadaşlarına soruyor, sadece yüzde 11’i doktorundan bilgi alıyor. Yüzde 4’ü internet üzerinden doğru bilgiye ulaşmaya çalışıyor.

* Senede en az bir kez jinekoloğa gidenlerin oranı yalnızca yüzde 25 * Son 10 yılda en çok gebe kalınan ay: Nisan * Doğum kontrol yöntemlerinden biri olan spiralin en çok kullanıldığı il: Erzurum ( %28 ) * Doğum kontrol hapının en çok kullanıldığı il: İstanbul ( % 25) * Geri çekilme (dışarı boşalma) yönteminin en çok kullanıldığı il: Zonguldak ( %45) * Korunma yöntemi kullanılmayan il: Gaziantep ( %93) * Türkiye’de ilk cinsel ilişki yaşayan kadınların yaş ortalaması 21, erkeklerin 20. * Doğum kontrol yöntemlerini kullanmaya başlayan ortalama yaş değerleri: • Prezervatif : Ortalama 22 yaş • Doğum kontrol hapı : Ortalama 24 yaş • Rahim içi araç / spiral : Ortalama 30 yaş • Diyafram: Ortalama 24 yaş • Koruyucu enjeksiyon: Ortalama 27 yaş • Kadında tüplerin bağlanması: Ortalama 36 yaş * Türkiye’nin yüzde 26’sı korunmuyor! * 18 yaş ve üzeri Türkiye kent ve kır genelinin yüzde 30’u cinsel ilişkiye girmediğini, yüzde 26’sı korunmadığını belirtiyor.

MAHMURE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:01 Temmuz 2015Yayınlanma Tarihi:30 Nisan 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.