Türkiye günde 8 saat 32 dakika uyuyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türk insanı günde ortalama 8 saat 32 dakika uyuyor. Avrupa'da en çok uyuyan ülke ise günde 9 saat 7 dakika ile Bulgaristan.

TÜİK’in, “Zaman Kullanım Araştırması 2014-2015” sonuçlarına göre uyku, gün içinde en çok zaman ayrılan faaliyet oldu. Avrupa ülkelerine ait veriler ile karşılaştırıldığında 20-74 yaş grubu için Türkiye’de yaşayan fertlerin uykuya ayırdığı sürenin (8 saat 32 dakika) birçok ülkeden yüksek olduğu görüldü.

En çok uyuyan ülke 9 saat 7 dakika ile Bulgaristan olurken en az uyuyan ülke ise sırasıyla 8 saat 3 dakika ile Norveç.

ERKEKLER İLGİSİZ!

Öte yandan, Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında 20-74 yaş grubu için Türkiye’de yaşayan kadınların hanehalkı ve aile bakımına ayırdığı sürenin hemen hemen tüm ülkelerden fazla olduğu görülürken, erkeklerin ise bu faaliyete diğer ülkelerdeki erkeklerden çok daha az zaman ayırdığı görüldü.

Erkeklerin bu faaliyete en çok zaman ayırdığı ülkeler 2 saat 38 dakika ile Slovenya olurken en az zaman ayırdığı ülke ise 55 dakika. Kadınların bu faaliyete en çok zaman ayırdığı ülke 5 saat 20 dakika ile İtalya ve 5 saat 1 dakika ile Türkiye olurken en az zaman ayırdığı ülke ise 3 saat 42 dakika ile İsveç.

MİLLİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:12 Ocak 2016Yayınlanma Tarihi:08 Ocak 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.