Türkiye’de yaşlı olmak çok zor

Dünya üzerinde yaşlanmak için en iyi ve en kötü ülkelerin araştırılması sonucu belirlenen listede Türkiye 96 ülke arasında 75’inci sırada yer aldı.

60 YAŞ VE ÜZERİ

Uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan Help ‘Age International’, dünyada yaşlanmak için en iyi ve en kötü ülkeleri derledi. 60 yaş ve üzerindeki kişilerin sosyal ve ekonomik refahı baz alınarak hazırlanan listede 96 ülke yer aldı. Liste, gelir düzeyi, sağlık imkânları, ulaşım, sosyal konum ve güvenlik gibi unsurlar dikkate alınarak hazırlandı. Türkiye, yaşlanmak için tercih edilen ülkeler arasında 75’inci olarak son sıralarda kendine yer buldu.

ÇALIŞMA ORANI 31.5

Türkiye, yaşlıların gelir güvenliğini sağlamak konusunda 35’inci ülke olurken, sağlık statüsünde ise 52’nci sırada yer aldı. Türkiye’de 55 ile 64 yaş aralığında bulunan kişilerin çalışma oranı ise yüzde 31.5 olarak verildi. Bu oran, dünya genelinde Türkiye’yi 96 ülke arasından 93’üncü yaptı. Moğolistan, Bangladeş ve Tacikistan, Endonezya ve Ukrayna gibi ülkeler sıralamada Türkiye’nin üzerinde yer aldı.

EN İYİ 10 ÜLKE

1. İsviçre
2. Norveç
3. İsveç
4. Almanya
5. Kanada
6. Hollanda
7. İzlanda
8. Japonya
9. ABD
10. İngiltere

NTV


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:21 Eylül 2016Yayınlanma Tarihi:11 Eylül 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.