Türk öğretim üyesinden büyük başarı

Üsküdar Üniversitesi öğretim üyesi, Harvard’da tüberküloz araştırmalarına katıldı.

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu, tüberküloz alanında yapılan araştırmalara katılmak için dünyanın en iyi üniversitelerinden Harvard Üniversitesi’ne gitti. Yılancıoğlu, bir ay süren çalışmaların verimli geçtiğini belirterek Üsküdar Üniversitesi’ni temsil etmenin gururunu yaşadığını söyledi.

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi  Biyomühendislik Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu, dünyanın en iyi üniversiteleri arasında sayılan ABD’deki Harvard Üniversitesi’nde tüberküloz ile ilgili yapılan araştırmalara katıldı.

Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sistem Farmakolojisi ve Tufts Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Mikrobiyoloji laboratuarlarında yapılan araştırmalara bir ay süre ile katılan Yılancıoğlu, çalışmaların çok verimli geçtiğini belirterek Üsküdar Üniversitesi’ni temsil etmenin gururunu yaşadığını söyledi.

Üsküdar Üniversitesi çatısı altında görevli akademisyenlerin dünyanın önde gelen üniversiteleri ile yürüttüğü çalışmaların Üsküdar Üniversitesi’nin bilimsel araştırmalar alanında büyük bir potansiyel taşıdığının kanıtı olduğunu belirten Yılancıoğlu,

“Bu çalışma kapsamında edindiğimiz gözlemler sonucunda araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin günümüz tıp anlayışı içerisinde günden güne değer kazandığını, araştırmacıların rolünün en az sağlık çalışanları kadar önemli olduğunu, multidisipliner eğilimlerin daha da yaygınlaştığını ve özellikle big data alanında yapılan çalışmaların öneminin hızla arttığını bir kez daha gördük. Köklü üniversiteler ile kurulacak köprülerin hem üniversitemiz hem de ülkemiz bilimi açısından çok önemli olduğunu, ülkemiz bilim adamlarına fırsat verilmesi durumunda gıpta ile baktığımız dünyanın en iyi üniversitelerinde yapılan birçok araştırmanın kalitesinin kolaylıkla yakalanabileceğini de gözlemledik” dedi.  


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:01 Ekim 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.