Türk erkeklerinin özgüveni az!

Hamburg’da psikiyatri ve uyku hastalıkları uzmanı olan Dr. Ali Erdoğan, Türk erkeklerinde özgüvenin kadınlara göre daha az olduğunu söyledi.

Hamburg’da psikiyatri ve uyku hastalıkları uzmanı olan Dr. Ali Erdoğan, Türk erkeklerinde özgüvenin kadınlara göre daha az olduğunu söyledi.

turkerkekleriErdoğan, bugüne kadar kendisine gelen Türk hastalarında erkekler arasında özgüvenin daha az olduğunu saptadığını ve özgüveni az olan erkeklerin eşlerine aşırı şiddet uyguladıklarını söyledi. Erdoğan, “Bana gelen hastalardan saptamaya göre özgüveni az olan erkekler eşlerine şiddet uygulamaktadır. Özgüven ebeveyn, yani aile eğitimine bağlı. Almanya’da özellikle ara kuşak dediğimiz ikinci jenerasyonda özgüven eksikliği daha fazla” dedi. Psikomatik hastalıklarla depresyon hastalıklarının Almanya’da en çok ikinci ve üçüncü kuşaklarda görüldüğüne dikkat çeken Erdoğan, “Bu tür hastalıkların temel etmeni kültür çatışması. Genelde ikinci ve üçüncü kuşakla ebeveynler arasında iletişim kopukluğu ve anlaşamama sorunu var. Aile, çocuklarına daha fazla baskı uygulayabiliyor ya da dış etkenlerden dolayı psikolojik rahatsızlıklar baş gösteriyor” diye konuştu. Son yıllarda Almanya'da göçmenler arasında psikomatik hastalıkların artış gösterdiğini belirterek, bunun en önemli nedeninin sosyalizasyon ve uyum sorunu olduğunu söyleyen Erdoğan, Almanya’daki ilk jenerasyonda gerekmediği halde hap kullanımının yaygın görüldüğünü ifade etti. Erdoğan, “Birinci nesil 40 yıl sonra psikolojilerinin bozulduğunun farkına varıyor. Vücut ağrıları için bile gereksiz yere hap kullanıyorlar. Oysa ki ağrıların nedeninin psikolojik nedenlerden kaynaklandığını kabul etmek istemiyorlar” dedi. MİLLİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:06 Şubat 2014Yayınlanma Tarihi:22 Şubat 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.