Tesadüfi varoluş inancı bilime aykırı

Ülke Tv’de yayınlanan Sıradışı programı son bölümüyle oldukça “Sıradışı” ydı. Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve yazar Mehmet Ali Bulut’un konuk olduğu programda hemen herkesçe merak edilen konular ele alındı.

Ülke Tv’de yayınlanan Sıradışı programı son bölümüyle oldukça “Sıradışı” ydı. Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve yazar Mehmet Ali Bulut’un konuk olduğu programda hemen herkesçe merak edilen konular ele alındı.

Ruh, kuantum ve insan ilişkisi, ölüm korkusu, paralel evren söylemi, frekans evren ve hezeyan konuları farklı açılardan ele alındı. ÜLKE TV ekranlarında Turgay Güler’in sunumuyla ekranlara gelen Sıradışı programı önemli konuları gündeme aldı. Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve yazar Mehmet Ali Bulut’un konuk olarak katıldığı programda merak edilen bir o kadar da zihinleri meşgul eden önemli sorulara cevap arandı. Ruh nedir, kuantum ve insan ilişkisi nasıldır, ölüm korkusu nedir, paralel ve frekans evren nedir …vs. dikkat çeken konular ele alındı. Programda konulara bilimsel açıdan yaklaşan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, önemli değerlendirmelerde bulundu. Evrendeki düzen ve ölçüye bakıldığında rastlantıya yer olmadığını vurgulayan Rektör Tarhan, artık bilgi olmadan maddenin olamayacağının anlaşıldığını söyledi. Evrendeki ilk bilginin rastlantısal olmayacak kadar mükemmel olduğunu kaydeden Tarhan, imkânsıza inanarak tesadüfü varoluşu savunmanın bilime aykırı olduğunu söyledi. Görünmemek olmanın olmamaya delil olmayacağının da altını çizen Tarhan, kişinin gerçeğe 4 yolu kullanarak ulaşabileceğini vurguladı. Deney ve gözlem, akıl yürütme, rasyonel sezgi ve inançlarla kişinin gerçeği bulabileceğini ifade eden Tarhan, evren eğer bir yazılımsa bunu yazan birinin kesinlikle olduğunu hatırlattı. Tarhan’ın bilimsel temellere dayandırdığı açıklamalarını seyretmek için… Şaban Özdemir (NPGRUP)

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:09 Kasım 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.