Teknolojiyi reddetti çocuklarını özgür yetiştiriyor

İşini ve ülkesini bırakarak Yeni Zelanda'ya taşınan Niki Boon, çocuklarını modern dünyanın çok uzağında yetiştirmeyi tercih ediyor.

Onlara TV izletmiyor, elektronik alet kullanmalarını istemiyor. Hiç okula göndermediği çocuklarının özgür doğada geçirdikleri günleri fotoğraflamak ise tek tutkusu.

İskoçya'da fizyoterapist olarak çalışan Niki Boon, bir gün hobi olarak fotoğraf çekmeye başladı. Ancak bu tutku ona hiç bilmediği bir dünyanın kapılarını açtı. Boon, mesleğini bıraktı ve Yeni Zelanda'ya yerleşmeye karar verdi.

10 dönümlük bir arazi alan Boon, 4 çocuğuyla birlikte kimilerine göre radikal olabilecek bir yaşam sürüyor. Boon, çocuklarının bugüne kadar hiç okula gitmediğini, TV izlemediğini ve elektronik alet kullanmadıklarını söylüyor. Onların korku duymadan yaşamaları tek amacı.

'Çocukların, çocukluklarını doyasıya yaşayabilecekleri bir dünyaları olmalı. Bu da ancak teknolojiden uzak bir hayat tarzı ile mümkün. Bazılarına göre benim bu kararım geleneklere uymuyor olabilir. Çektiğim en güzel kareler; çocuklarımın günü gününe yaşadıkları, hayattaki maceraları keşfettikleri kareler... Hayattaki tek tutkum, onların bir daha geri gelmeyecek bu güzel günlerini fotoğraflamak. Onların hikayeleri, benim de hikayelerim' diyor.

'Doğayla iç içe oldukları ve tamamen özgür oyun alanlarına sahip oldukları bu anları belgeliyorum. Geriye dönüp baktıklarında bu günlerini anımsamalarını istiyorum. Annem ben çok küçükken öldü ve ben çocukluğumu yaşayamadım. Şimdi benim için özgürlük, onlara baktığımda hissettiğim şeyler...'

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:21 Nisan 2016Yayınlanma Tarihi:15 Nisan 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.