Tecavüzden koruyan oje

Bu işe Nuri Alço ne diyecek bilinmez ama, Kuzey Karolina Üniversitesi, ojeyi piyasaya sürmek için gün sayıyor.

Bu işe Nuri Alço ne diyecek bilinmez ama, Kuzey Karolina Üniversitesi, ojeyi piyasaya sürmek için gün sayıyor.

tecavuzojeKuzey Karolina Devlet Üniversitesi’nden bir grup öğrenci, Undercover Colors adını verdikleri bir oje üretti. Bu ojenin özelliği ise, içkinize atılmış olan herhangi bir yatıştırıcıyı sadece parmağınızı içkiye daldırmanızla tespit edebilmeniz… Oje, eğer içkinin içeriğinde herhangi bir yabancı madde var ise renk değiştiriyor ve sizi ‘olası tehlikelerden’ koruyor! Ojeyi geliştiren ekip, ürünü piyasaya sunabilmek için destek bekliyor.

POTANSİYEL TEHLİKE ALTINDA MISINIZ?

Yalnızca ABD’de kadınların yüzde 18’i cinsel olarak tehdit altında.  Karşıdakini etkisiz hale getirmek için kullanılan yatıştırıcılar ise genellikle içkinin içine karıştırılıyor. Benzer bir teknoloji daha önce de kullanıldı. Renk değiştiren pipet, dudak koruyucu ve bardak gibi ürünler de işlerin ters gidip gitmediğini söylüyor. Bu ürünler, patent alabilmek için çeşitli fon sitelerinde destek bekliyor. BBC    

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:28 Ağustos 2014Yayınlanma Tarihi:29 Ağustos 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.