Tasavvuf eğitiminde yeni dönem başlıyor

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü bahar dönemi eğitim programları başlıyor.

Tasavvufa ilgi duyan, tasavvufu daha yakından öğrenmek isteyenler için bir fırsat olan eğitim programları güçlü akademik kadronun katılımıyla yeniden başlıyor.

Tasavvuf eğitiminde yeni dönem başlıyor

Allah, evren ve insan ilişkisini bir bütünlük içerisinde açıklamaya çalışan tasavvuf, dokuz ana başlık altında yeni eğitim döneminde Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsünde başlıyor.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Prof. Dr. Elif Erhan, Prof. Dr. Emine Yeniterzi, Prof. Dr. Osman Nuri Küçük ve Cemalnur Sargut gibi değerli akademisyenler ve tasavvufu en iyi bilen isimler tarafından verilen dersler Mayıs ayına kadar devam edecek.
Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü bahar dönemi eğitim programlara dokuz ayrı konu başlığında katılmak mümkün.

1. Tasavvufa Giriş Eğitim Programı
2. İslam Medeniyeti ve Tasavvuf Kültürü Eğitim Programı
3. Tasavvufi Eser Okumaları
4. Tasavvuf ve Sinema Okumaları
5. Tasavvuf Musikisi
6. Mevlana'yla Manevi Gelişim ve Yaşam Bilgeliği
7. Tasavvufi İrfan Işığında Kuran ve Resullah
8. Din Bilimleri Metodolojisine Giriş
9. Osmanlı Türkçesi

Programlarla ilgili geniş bilgiye tasavvuf.uskudar.edu.tr adresli web sitesinden ulaşabilir, Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü'yle tasavvuf@uskudar.edu.tr e-mail adresinden ve 0 216 400 22 22 no'lu telefondan iletişim sağlayabilirsiniz.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:09 Şubat 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.