Sürekli ağlıyorum

"Birtakım problemlerimden dolayı sürekli ağlıyordum"

Üsküdar Üniversitesi NPSUAM Feneryolu Polikliniği'nden Prof. Dr. Orhan Doğan, ruh sağlığınızla ilgili sorularınızı cevaplandırıyor…

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

TAKINTILARLA İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN..

SORU Birtakım problemlerimden dolayı sürekli ağlıyordum ve yüksek tansiyonum vardı. İlaç içiyorum ama başımda bulanıklık sıkıntı oluyor ara ara ilacı bırakmamla ilgili midir? CEVAP Çeşitli sıkıntılar nedeniyle, kimi zaman çaresizlik duygusuyla insanlar ağlayabilir. Ağlama bazan depresyonun ilk belirtilerinden olabilir. Stres, ruhsal gerginlik, yorgunluk kan basıncını yükseltebilir. İlacı sıkıntılarınız nedeniyle kullanıyorsanız, antidepresan veya sıkıntı giderici gruptandır. Antidepresanlar belirlenen sürede sürekli olarak kullanılması gereken ilaçlardandır. Ara ara bırakma, hem ilacı bırakmaya bağlı bazı belirtilere neden olur, hem de bu süre biraz uzarsa, etkisi olmaz; yeni başlamış gibi olursunuz. Sıkıntı ilaçları gerektiğinde ara ara kullanılabilir. İlacınızın hipertansiyon ilacı olmadığını düşünüyorum, hipertansiyon ilacıysa, onun da düzenli kullanılması ve kan basıncı kontrollerine göre dozunun ayarlanması gerekir. İlacı öneren hekiminize sorarsanız, bilgi alabilirsiniz. SORU Çok çabuk sinirleniyorum her şeye psikolojim bozulmuş mudur çok merak ediyorum. CEVAP Her insanın kendine özgü kişilik özellikleri vardır. Bu özellikler uzun süreli ve yerleşik duruma geldiğinde kişinin bir parçası gibidir. Bu özelliklerde önemli değişiklikler görüldüğünde, nedenlerinin araştırılması gerekir. Bu değişiklik uzun sürüyorsa, normal özelliklerden belirgin düzeyde farklıysa, kişiyi ve çevresini rahatsız ediyorsa, kişinin işlevlerini bozuyorsa, bir hastalığın belirtisi olarak kabul edilmelidir. "Her şeye çok çabuk sinirlenmesnizi" bunlara göre değerlendirirseniz, doğru bir karara varabilirsiniz. SORU 37 yaşındaki kuzenimin iyi bir evlilik yapmadığını düşünüyorum oldukça hoş ve güzel ve işinde kariyer sahibi ama mutlu değil. Kocası alkol alan ve devamlı eleştiren her şeyi en ince detayına kadar sorgulayan bir tip. Kuzenim artık bir çocuk sahibi olmak istiyor ona bile tepkili işlerinin iyi olmadığını öne sürüyor. Bir erkek nasıl olur da çocuk sahibi olmak istemez anlamıyorum biz aile olarak boşanmasını istiyoruz. CEVAP Kuzeninizin eşinin özelliklerini olumlu ve olumsuz yönlerini en iyi kuzeniniz bilir. Siz doğal olarak olumsuz yönlerini yazmışsınız. Kuzeninizle, eşinin bu ve başka özelliklerini konuşmanız; onun değerlendirmelerini dinlemeniz iyi olur. Örneğin, mutlu olmadığını kendisi mi söyledi, yoksa sizin yorumunuz mu? Alkol kötüye kullanma veya bağımlılık düzeyinde ise, aile ilişkilerinde ciddi sorunlara neden olabilir. Evlilik ilişkisini sürdürmek ve çocuk sahibi olmak için anne veya baba adayının yeterince sorumluluk duygusuna sahip olması gerekir. Siz aile olarak elbette kuzeninizin mutluluğunu, iyiliğini istiyorsunuz. Şunu unutmamak gerekir ki, siz kuzenini seven ve iyiliğini isteyen biri olarak duygu ve düşüncelerinizi, yorumlarınızı söyler; gerekirse kuzeninizi uyarırsınız. Daha sonra evliliği sürdürme veya bitirme kararı tamamen kuzeninize (ve eşine) aittir.

SORU SORMAK İÇİN TIKLAYIN...

SÜREKLİ AĞLIYORUM

ÇOK ZOR ALGILIYORUM

EŞİM SÜREKLİ YALAN SÖYLÜYOR

İNSANLARLA İLETİŞİM KURAMIYORUM

EŞİMİ SEVİYORUM AMA HEYECANLANMIYORUM

ÇOCUĞUM HİÇ SÖZ DİNLEMİYOR

EŞİM BENİ ALDATMAYI DÜŞÜNMÜŞ

ÇOCUĞUM ÇOK SİNİRLİ VE SAYGISIZ

EŞİM BENİMLE CİNSEL TEMASA GEÇMİYOR

KARDEŞİMİ İSTEMİYORUM

SAÇLARIMI YOLUYORUM

ÇOK ALINGANIM

BEŞ YAŞINDAKİ OĞLUM BENİMLE YATIYOR

EŞİME KARŞI UTANÇ DUYUYORUM

EŞİM ÇOK UNUTKAN VE DALGIN

ÇOK ÇABUK SİNİRLENİYORUM

EVLİ BİRİ ADAMA AŞIK OLDUM

MUTSUZ OLUNCA BAŞKA ARAYIŞLARA GİRİYORUM

EŞİM İNTİHAR ETTİ

KARDEŞLERİM BANA KÖTÜ DAVRANIYOR

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN..2. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:15 Mayıs 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.