Stresli olacağını düşünmek bile yetiyor

Yeni yapılan bir çalışmaya göre sadece stresli olacağını düşünmek bile kişiyi ciddi anlamda hasta edebiliyor.

Sağlığı tehdit eden en önemli unsurlardan biri olan stres kalp krizi riskini en az 2 katına çıkardığı biliniyordu. Ancak kişilerin hayata bakış açısının sağlıklarıyla olan bağlantısı ilk kez inceleniyor. Araştırmaya göre doktorlar stresle başa çıkma söz konusu olduğunda hastalarının bakış açılarına göre bir yol izlemeliler.

7 bin kişi üzerinde yapılan araştırma 18 yıl gibi uzun bir süreci kapsadı. Yaş ortalaması 49.5 olan gönüllülere kaç günde bir kendilerini stresli hissettikleri ve bunun sağlıklarını ne derece etkiledikleri soruldu. Ayrıca gönüllülere yaşam tarzları, sigara ve alkol alışkanlıkları, beslenme şekilleri, egzersiz durumları da soruldu.

"STRESLİYİM" DİYE ÜZÜLMEK BİLE RİSKİ KATLIYOR

Araştırmaya katılan gönüllülerin kaçının ölümcül ya da ölümcül olmayan kalp krizi geçirdiği de sağlık servisi kayıtlarından incelendi. Stresin sağlıklarına çok zarar verdiğini düşünen yüzde 8'lik bir grupta, stresin sağlıklarına zarar vermediğini söyleyen gruba göre kalp krizi riskinin 2 kat fazla olduğu görüldü. Araştırmada diğer faktörler de incelendikten sonra stres konusunda üzülmek bile kalp krizi riskini yüzde 49 daha artırıyor.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:10 Temmuz 2013Yayınlanma Tarihi:11 Temmuz 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.