Solakların hayatını kabusa çeviren 13 şey

İşte solakların hayatını kabusa çeviren 13 şey.

İşte solakların hayatını kabusa çeviren 13 şey.

Solak olmak bazen bir kader, bazen bir mecburiyet, bazen de bir seçim. Ama sağ elini kullanan bir dünyaya karşı solak olarak durmak cesaret ister. Hayatımızda ufak detaylar olarak gördüğümüz pek çok şey solaklar için kabus olabiliyor. İşte size ancak solakların anlayabileceği 13 şey! solaklarÖnemli bir sınavdan önce yazmak için kullandığınız sağ eliniz kırılırsa anlarsınız ancak solakların halinden. "Vay kardeş siz ne çekmişsiniz..." dersiniz içinizden. Solak olmak zordur, çünkü dünya sanki sağ elini kullananlar için dönüyor gibi. Bu listede saydıklarımızın acısını sağ elinizi kullanıyorsanız anlamazsınız, anlarsa solaklar anlar...

SPİRAL TELLİ DEFTERLER

Ne var bunda demeyin bugün bir telli defterin yaprağı kolay çevrilmiyor arkadaş! Haydi diyelim çevirdin, o teller adamın elini rende gibi doğruyor. Lime lime oluyor garibim solak vatandaş iki satır yazana dek!

MAKAS

Öyle garip garip bakmayın, makasların neredeyse hepsi sağ elini kullananlar için yapılmış. Solak birinin standart makasların tutmak için yapılmış boşluklarını kullanmaya çalışırken, makası kendisine saplaması kaşla göz arasında olabilir. Ters iş makasları kullanmak, bilen bilir acısını... Alın size empati fırsatı, solaklar için yapılmış bir makasla bir sağ elli vatandaşımızın geldiği durum:

YEMEK, İÇMEK...

Çoğunluk sağ elini kullananlarda olduğu için genelde sofrada onlarla birlikte yemek yemeğe çalışmak da kabus gibi. Hele iki sağ elli kişinin arasına denk gelen bir solağın vay haline! Tokuşan dirsekler, dolanan bilekler, surata çarpan kollar... Yemek değil eziyet! En mutlu gününüz bile zehir olabilir!

KİLİT AÇMAK

Sadece kapı kilitlerini değil, akıllı mobil cihazların da kilitlerini açmak için sağ elli olmak daha mantıklıyken, nedir bu solakların çektiği kardeşim? İnsan deli olur bir süre sonra. Zorla solaklıktan vazgeçirme politikası mıdır nedir bu güdülen?

SAYFA ÇEVİRMEK

İnternet ortamında galeriler bile soldan sağa doğru ilerler bir solak için dünyanın sola doğru çekmesi gerekirken, nasıl zordur sağa doğru ilerlemek... Hele ki geri dönmek için sola gidilir ya, paradoks içinde paradoks misali.

KLAVYE

Bu kalvyeyi görünce mutluluktan gözleriniz yaşarıyorsa bilin ki solaksınız. Klavyeler bile sağ eliyle iş tutanlar için yapılmışken solak vatandaş ne yapsın? Hele ki o sağ taraftaki sayı tuş takımı yok mu! Kaç bilek büklüm büklüm olmuştur elini oraya uzatmak için...

MASALI SANDALYELER

Dünya sağa çekiyor resmen! Eğitimhanelerdeki masalı sandalyeler bile solaklara düşman. Adam orada nasıl yazsın? Mecburen solunda oturandan rica edecek "Sizin masanızı kullanabilir miyim?" diye... İşi zor solakların, bu şartlar altında mezun olanlara ayrı bir ödül bile vermek, sınavlardan muaf tutmak lazım!

OYUN KOLU

Bir solak şöyle bir oyun kolu için kim bilir nelerini feda eder... Sakın ha solaklara karşı Fifa, PES oynarken kazandığınız zaferlerden böbürlenmeyin ey sağ elli vatandaşlar! Onlar maça zaten bir sıfır geride başlıyorlar. Verin onlara şöyle bir kol da şartları eşitleyin, bakın bakalım kim kime beş atıyor o zaman!

BOYA BADANA YAPAN ELLER

Neden sağ elini kullananların ellerinin kenarı böyle boya olmaz? Kurşun kalem, tükenmez kalem, pastel boya fark etmez... El yazdıkça sağa doğru gider, sağa doğru giden sağ elin keyfine diyecek yok, çünkü yazarken hep defterin kaymak gibi yüzeyine denk gelir. Peki ya sol el? Sağa doğru gittikçe karalanmış yüzeye temas eder o el, sanırsın kömür ocağında çalışıyor vatandaş. Halbuki sadece solak garibim!

ÖLÇÜM

Hayır ters olan bir şey yok. Garibim sadece evine alacağı çekyatın boyunu ölçmek istiyor. Ama o da nesi! Mezuralar bile sağ elini kullananlar için yapılmış! Sol elli olmak bu kadar da zor olmamalı! Ama zor.

TOKALAŞMAK

Ey sağ elini kullanan zalım! Bir solakla tokalaşmaya çalış bakalım neler oluyor, elini tutayım derken nereleriniz nerelerinize dolanıyor, bir yaşa o anı. Dünyanın ters yüz olması gibi bir şey! Pek çok solak sırf bu yüzden tokalaşmaz, direkt sarılır da sen onu yılışık sanırsın. Halbuki derdi başkadır onun, bilen bilir ah ah...

ÇAK BİR BEŞLİK!

Kolaydı! Bir solakla çakın bakalım çakabilirseniz. Kaşınız mı çıkıyor, gözünüz mü oyuluyor... Zor zanaat bu iş, o yüzden bir solakla sevinirken de dikkatli olmalı insan. Sevinecekseniz, sarılın öpün, kucaklayın. Sağlığınızdan önemli değil. Ama işte ah o solak vatandaşın haline ne demeli? Siz bir kişiye dikkat edeceksiniz, o ise herkese! MAHMURE

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:30 Ekim 2014Yayınlanma Tarihi:31 Ekim 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.