Şizofrenide üfürükçülerle çalışılabilir mi?

Uzmanlarına sorduk: "Şizofrenideki halüsinasyon cinlerin gerçek görüntüsü olabilir mi?", "Üfürükçüler ile doktorlar bir arada çalışabilir mi? "Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan Habertürk’e değerlendirdi.

Uzmanlarına sorduk: "Şizofrenideki halüsinasyon cinlerin gerçek görüntüsü olabilir mi?", "Üfürükçüler ile doktorlar bir arada çalışabilir mi? "Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan Habertürk’e değerlendirdi.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü ve Psikiyatr Prof. Dr. Nevzat Tarhan sizofreniGülhane Askeri Tıp Akademisi'nde görevli Prof. Dr. Kemal Irmak, uluslararası hakemli dergi Journal of Religion and Health'in haziran ayı sayısında yayımlanan "Schizophrenia or possession? (Şizofreni mi, cin çarpması mı?)" başlıklı makalesinde, beyne yerleşmiş cinlerin şizofreni semptomları oluşturabileceğini belirterek, bazı üfürükçülerin de hastaları tedavi ettiğini ileri sürdü. Prof. Dr. Irmak makalesinde "Şizofrenideki halüsinasyon, cinlerin gerçek görüntüsünden kaynaklanan yanlış bir yorum/yanılsama olabilir. Bulunduğumuz bölgedeki bir üfürükçü, şizofreni hastalarının iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Tedavi yöntemi, hastaların 3 ay içinde görünen semptomlardan kurtulduğu düşünüldüğünde başarılıdır. Bu nedenle tıp insanlarının üfürükçülerle çalışmaları, şizofreni için daha faydalı bir tedavi yolu sunmaktadır" dedi. Biz de bunu uzmanlarına sorduk: "Şizofrenideki halüsinasyoncinlerin gerçek görüntüsü olabilir mi?", "Üfürükçüler ile doktorlar bir arada çalışabilir mi?"

"ŞİZOFRENİNİN NE OLDUĞUNU BİLMİYOR"

NP İstanbul Nöropsikiyatri Haanesi Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan "Öncelikle önemli olan şizofreni teşhisinden ne anladığımızı sorgulamamız gerekir. Şizofreni bir beyin hastalığıdır ve maddi bir hastalıktır. Doğa üstü yöntemlerle tedavisi mümkün olan hastalıklar, vakalar varsa onların adı şizofreni olmaz. TÜBİTAK Sağlık Bilimleri Araştırma Destek Grubu Yürütme Komitesi Sekreteri olan Prof. Dr. Kemal Irmak'ın şizofreninin ne olduğunu bilmemesi ve mesleği dışı konularda yorum yapması skandaldır." HABERTÜRK

 

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:25 Temmuz 2023Yayınlanma Tarihi:09 Haziran 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.