Şizofrenide amaç hızlı, etkili ve tolore edilebilir ilaç kullanımı

Üsküdar Üniversitesi ve NPİstanbul Nöropsikiyatri Hastanesi’nin birlikte düzenlediği Multidisipliner Bilimsel Eğitim Toplantılarında bu hafta “Psikoz Riski Yüksek Hastalar” konusu masaya yatırıldı.

Prof. Dr. Nesrin Dilbaz’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Dilbaz, çok yüksek risk grubundaki hastalarda psikozun ilerleme hızından, tanı ve tedavi süreçlerine dikkat çekti.

Her hafta Çarşamba günleri Prof. Dr. Rasim Adasal Konferans Salonu’nda Üsküdar Üniversitesinin akademisyenleri, yüksek lisans ve lisans öğrencileri ile NPİstanbul Nöropsikiyatri hastanesinin uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen Multidisipliner Bilimsel Eğitim Toplantıları devam ediyor.

Seçilen konuların bilimsel veriler ışığında ele alınıp, ayrıntısıyla değerlendirildiği, farklı disiplinlerle de irdelendiği toplantının gündeminde “Psikoz Riski Yüksek Hastalar” vardı.

NP İstanbul Hastanesi’nde düzenlenen Multidisiplinler Konferansı’nın bu haftaki konusu, Prof. Dr. Nesrin Dilbaz’ın sunduğu “Psikoz Riski Yüksek Hastalar” dı.

Prof. Dr. Nesrin Dilbaz’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda konuşmasını olgular üzerinden sürdüren Dilbaz özellikle çok yüksek risk grubundaki hastalarda psikozun ilerleme hızından, tanı ve tedavi süreçlerinden bahsetti.

Dünya’da yeni yeni kullanılmaya başlayan ancak Türkiye’de henüz kullanılmayan şizofreni ilaçlarına değinen Dilbaz, özellikle akut dönemde hastaların takibinin çok önemli olduğunu vurguladı. Şizofreni hastalarında tedaviye erken başlama ve tedavi uyumsuzluğu önlenebilir bir zorluktur diyen Dilbaz, psikozda yüksek riskli hastalarla ilgili araştırmalar gittikçe artmakla birlikte kolaylaşmış psikoz sendromunun DSM V’e yeni bir tanı kategorisi olarak eklendiğini kaydetti. Amaç psikotik bozuklukları önleyebilecek tedaviler geliştirilmektir ifadesini kullanan Dilbaz, ister ilk isterse daha sonra akut atak geçiren şizofreni hastalarında tedavide amacın; hızlı, etkili ve tolore edilebilir bir ilaç kullanılması olduğunu belirtti.

Haber-foto: Simge Yıldırım Yurğa

ÜHA


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:11 Mayıs 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.