Şizofren sanıktan ilginç cevaplar

Çorum’un Bayat İlçesi’nde babası 71 yaşındaki Osman Alıcı’yı 5 yerinden bıçaklayarak öldüren şizofreni hastası 31 yaşındaki İbrahim Alıcı, hakim karşısına çıktı.

Çorum’un Bayat İlçesi’nde babası 71 yaşındaki Osman Alıcı’yı 5 yerinden bıçaklayarak öldüren şizofreni hastası 31 yaşındaki İbrahim Alıcı, hakim karşısına çıktı.

Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı sanığa "Cumhurbaşkanı Kim?" diye sordu. Bunun üzerine Alıcı, "Recep Tayyip Erdoğan" yanıtını verdi. "Başbakan Kim?" sorusuna ise "Ecevit" dedi.

ŞİZOFRENİ HAKKINDA HER ŞEY

sizofreniGeçen yılın Kasım ayında meydana gelen olayda. Bayat İlçesi Yeni Mahalle’de oturan 4 çocuk babası Osman Alıcı, tedavi gören oğlu İbrahim Alıcı ile ailevi sorunlar nedeniyle tartıştı. İbrahim Alıcı, ekmek bıçağıyla babasını 5 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Tutuklanan İbrahim Alıcı hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. İbrahim Alıcı, Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir kez daha hakim karşısına çıktı. Mahkeme Başkanı Yılmaz Şengül, "İbrahim Alıcı, 4’üncü Adli Tıp İhtisas Kurulundan beklenen rapor mahkemeye ulaştı. Kurul raporunu ’Cezai ehliyeti yoktur’ yönünde düzenlemiş, bu konuda diyeceğin var mı?" dedi.

’DELİ SANSINLAR DİYE TERS CEVAPLAR VERDİM’

İbrahim Alıcı ise "Hakim bey, ben bu raporu kabul etmiyorum. Bana orada pek çok soru sordular. Mesela Cumhurbaşkanı kimdir? dediler. Ben de beni deli sansınlar diye hep ters cevaplar verdim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır’ dedim. Ama benim akıllı olduğum yönünde rapor vermişler" diye konuştu. Ağır Ceza Başkanı Yılmaz Şengül, "Peki Cumhurbaşkanını bilmiyor musun?" diye sordu, Sanık Alıcı da gülerek, "Recep Tayyip Erdoğan" dedi. "Başbakan kim?" sorusuna da "Ecevit" yanıtını verdi. Tekrar kendisine "Cumhurbaşkanı kim" sorusu üzerine tutuklu sanık, "Aslında biliyorum ama ben bilmez gibi davranıyorum. Küçükken traktör tekeri kafamın üstünden geçti. Beni askere de almadılar. Kafamda sakatlık olduğu için, hatta ilkokulu bitirdim. Orta 1’inci sınıfta iken okuldan ayrıldım" dedi. Mahkeme heyeti, İbrahim Alıcı’nın Adli Tıp Genel Kuruluna sevk edilerek cezai ehliyetinin olup olmadığı yönünde rapor alınmasına karar verek duruşmayı erteledi. DHA

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:01 Nisan 2013Yayınlanma Tarihi:03 Nisan 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.