Sizi güzel çıkartacak 10 makyaj tüyosu

Fotoğraflarda iyi görünmek için ne yapılması gerektiği bütün kızların kafasındaki ortak sorulardan biridir. Özellikle sosyal ağlarda yayınlanan fotoğraflarda güzel çıkmak herkesin isteği. Sizin için hazırladığımız makyaj tüyolarına göz atın…

MAT TONLARI TERCİH EDİN

Mat tonlar düz renkler olup fotoğraf çekinirken herhangi bir şekilde parlamazlar. Zaten flashın ışığı yüzünüzde doğal bir ışıltı yaratacaktır. Böylece resimlerde yüzünüz ampul gibi parlamaz.

DOĞAL IŞIK KULLANIN

Doğal ışık kullanarak resimlerde daha güzel bir görünüm elde edebilirsiniz. Bazı ışıklar ağır makyaj gerektirir ve bu da sizi olduğunuzdan farklı gösterebilir.

SARI RENKLİ PUDRA KULLANIN

Sarı renkli ya da ten rengi pudralar fotoğraf çektirmek için ışıltılı pudralara göre çok daha iyidir. Bunun yüzü soluk göstermemesi için elmacık kemiklerinize ve vurgulamak istediğiniz bölgelere ışıltılı allık kullanabilirsiniz.

AYDINLATICI UYGULAYIN

Kapatıcılar bizi gözaltı morluklarından çoğunlukla kurtarır. Günlük hayatta bu işimize yararken fotoğraf çekinirken sert bir ifade yaratabilir. Aydınlatıcılarla güzel bir karışım yaparsanız ve cilt yüzeyine güzelce yayarsanız bunu engellemiş olursunuz. Malzeme cilde güzelce yayılmaz ise kırışıklıkları ve ince çizgileri daha da belirgin hale getirebilir.

SİYAH EYELİNER VE SİYAH RİMEL

Siyah renkteki düzgün çekilmiş bir eyeliner ve siyah bir rimel gözlerinizi vurgulayacak ve mükemmel bakışlar elde etmenizi sağlayacaktır. Bu avantajı fotoğraf çektirirken mutlaka kullanın.

ALLIK

Allıksız bir makyaj fotoğraflarda yüzünüzü henüz yıkamış izlenimi verecektir. Fotoğraf çektirirken mutlaka allık uygulayın. Yalnız allık sürmeden önce bir önceki allığınızı mutlaka temizleyin üst üste sürülmüş allık sizi boya küpüne düşmüş gibi gösterebilir.

RUJSUZ ÇIKMAYIN

Fotoğraflarda iyi çıkmak istiyorsanız ruju asla es geçmeyin. Doğru tercih bir rujla belirgin dudaklara sahip olmanız mümkün. Deneyerek hangi rujun size daha çok yakıştığını öğrenebilirsiniz.

GÖLGELERDEN KAÇININ

Fotoğraf çektirecekseniz gölgelerden kaçınmanızı tavsiye ederim. Özellikle göz etrafına koyu gölgeler uygulamayın. Eyeliner gibi daha keskin makyaj malzemeleri kullanın.

HATLARI BELİRGİNLEŞTİRİN

Resimlerde güzel çıkmak için yüz hatlarını daha da belirgin hale getirin. Örneğin; burnunuzun her iki tarafına, yanaklarınızın altına, elmacık kemiklerinize ve çenenizin altına bronzlaştırıcı ya da teninizden iki ton daha koyu bir pudra uygulayın. Işığın isabet edeceği bölgeler olan yanak, burun kemiği ve alın kısmına daha açık tona bir makyaj uygulayın.

IŞIL IŞIL GÖZLER

Gözlerinizdeki kırmızı çizgilerden kurtulmak ve daha parlak bir göz için göz damlası kullanın. Kan çanağı gözler güzel bir resmi berbat edebilir. Ayrıca göz pınarlarının olduğu bölgeye süreceğiniz hafif bir beyaz gölge daha net bakışlar elde etmenizi sağlayacaktır.

MAHMURE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:29 Ağustos 2015Yayınlanma Tarihi:28 Ağustos 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.