Siyah beyaz fotoğraflar gerçekte siyah beyaz mı?

Hangi renkleri göremediğimizden tutun, meşhur sarı çizgili elbise olayına kadar şu ana kdar gözlerimizi yuvalarından fırlatan pek çok durumla adeta imtihan olduk.

Bu sefer ise durum çok başka, siyah ve beyaz sizin için eskisi gibi olmayacak...

Daha önce de yine Beşiktaş taraftarları için pek de hoş sonuçlar vermeyen bir göz testi sunmuş, gözlerinizin siyah ve beyaz algısını nasıl değiştirebileceğinizi paylaşmıştık. Ancak durum bu sefer çok farklı. Siyah beyaz bir resmi, adeta photoshop kullanır gibi renklendirmeniz mümkün üstelik bunu sadece gözlerinizle yapabiliyorsunuz! Şimdi öncelikle yapmanız gereken aşağıda ortasında mavi nokta bulunan görsele 1 dakika boyunca odaklanmak. Ortadaki mavi noktaya odaklanın ve sadece o noktaya bakın. Hemen ardından altındaki siyah beyaz resme baktığınızda resmin doğal renklerini görebileceksiniz.

Peki bu nasıl oluyor? Aslında işlem hem basit hem de karmaşık. Eski tip fotoğraf makinelerinin film şeritlerine sepya ya da siyah-beyaz olarak bastıkları imajların, karanlık odada renklendirilmesiyle fotoğrafların doğal renklerine kavuşması bilindik ve sıradan bir işlem. İlginç olanı bunu sadece gözlerimizi kullanarak beynimizin içinde de yapabiliyor oluşumuz!

RADİKAL


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:27 Kasım 2015Yayınlanma Tarihi:25 Kasım 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.