Sınavdan değil korkusundan korkun

Prof. Dr. Orhan Doğan lise öğrencileri ve velilerine sınav kaygısıyla baş etmenin yollarını anlattı. “Sınavdan değil korkusundan korkun” dedi.

Prof. Dr. Orhan Doğan lise öğrencileri ve velilerine sınav kaygısıyla baş etmenin yollarını anlattı. “Sınavdan değil korkusundan korkun” dedi.

Doğan, başarı için optimal düzeyde stres ve kaygının gerekli olduğunu vurguladı. Özel Mavigün Eğitim kurumları, bünyesindeki Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri ile velilerine yönelik “Kim Korkar Sınavdan” başlıklı bir konferans düzenledi. Sınav kaygısının ele alındığı konferansa konuşmacı olarak Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Doğan katıldı. Doğan öğrenci ve velilerine sınav kaygısı ve sınav kaygısıyla baş etmenin yollarını anlattı. İlginin yoğun olduğu programda konuşmasına sınavın öğrenci, anne-baba, öğretmen ve toplum için önemini anlatarak başlayan Prof. Dr. Doğan, sınav kaygısının nasıl ortaya çıktığını, hangi belirtileri gösterdiğine vurgu yaptı. Prof. Dr. Doğan konuşmasında; “Sınavda optimal düzeyde bir stresin veya kaygının başarı için gerekli. Korkulması gerekilen sınav değil, sınav korkusu. Anne-babalar çocuklarıyla arkadaş gibi değil de anne-baba-çocuk ilişkisi içinde olmalı ve gençlere kesinlikle seçme özgürlüğü tanımaları gerekir.” Dedi. Başarı kavramına da dikkat çeken Prof. Dr. Doğan, sürekli bir sınav olan yaşamda gerçek başarının daha geniş kapsamlı düşünülmesi gerektiğinin de altını çizdi. Doğan; “Gerçek başarı okul başarısı, iş başarısı, evlilik başarısı ve iyi insan olmanın toplamıdır” dedi.” Şaban Özdemir(NPGRUP)

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:28 Mart 2012Yayınlanma Tarihi:30 Mart 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.